Ajankohtaista

Elinkeinoelämän yhteiset viestit seuraavalle hallituskaudelle

Talouden käänne vaatii rohkeita tekoja Suomen talous on ajautunut suuriin vaikeuksiin. Tilanteen vakavuuden takia suomalainen elinkeinoelämä on koonnut ensi kertaa yhteiset teesit kriisin oikaisemiseksi. Jotta talous saadaan käännettyä vakaalle nousu-uralle, tarvitaan rohkeita uudistuksia ja tehokkaita kannusteita yrittämiseen ja työn tekemiseen. Lataa tästä elinkeinoelämän järjestöjen puheenjohtajien allekirjoittama kannanotto kokonaisuudessaan (pdf). Elinkeinoelämän keskusliitto Keskuskauppakamari Perheyritysten liitto Suomen Yrittäjät

Kaasuinfran kehittäminen positiivista

Helsingin yliopisto Viikki

Suomen ja Viron pääministerien ilmoittama sopu yhteisestä kaasuinfrasuunnitelmasta on tärkeä signaali elinkeinoelämälle ja myös EU:n komissioon päin. Nyt voidaan toden teolla keskustella myös EU:n tukimahdollisuuksista, joilla on merkittävä rooli Suomenlahden alueen kaasuinfran kehittymisessä. Suunnitelma pitää sisällään Suomen ja Viron välisen Balticconnector-yhdysputkihankkeen sekä molempien maiden nesteytetyn maakaasun (LNG) terminaalit.

Slush tuo yhteen suuryritykset ja startupit

Vuoden 2013 Slush-tapahtumassa vieraili 7000 osallistujaa. Tänä vuonna paikalle odotetaan yli 13 000 ihmistä.

Maailman johtavien kasvuyritys- ja teknologiatapahtumien joukkoon noussut Slush saapuu Helsingin Messukeskukseen 18.–19.11. Slush tuo yhteen niin kasvuyrityksiä, kansainvälisiä sijoittajia, suuryrityksiä kuin mediaa eri puolilta maailmaa.

Korotetut poistot tukevat investointeja

Elinkeinoelämä on tyytyväinen siihen, että tuotannollisten investointien korotettuja, kaksinkertaisia poistoja on mahdollista tehdä myös vuosina 2015 ja 2016. Maan hallitus päätti asiasta 17.11. osana täydennettyä talousarvioesitystä. Toimenpide tukee investointien käynnistymistä.