Kasvuväylä-palvelu avittaa kansainvälisille markkinoille

Kansainvälistyminen mahdollistaa liiketoiminnan merkittävän kasvattamisen. Onnistuminen edellyttää yritykseltä pitkäaikaista taloudellista panostusta, osaamista ja kokemusta kansainvälisestä toiminnasta sekä tuotekehitystä. Usein tarvitaan oman rahoituksen lisäksi myös ulkoista rahoitusta.

Kasvuväylä-palvelussa nopeaa kasvua ja kansainvälistymistä tavoittelevat pk-yritykset löytävät tarpeisiinsa parhaiten sopivat julkiset asiantuntija- ja rahoituspalvelut oman asiakasvastaavan Kasvuluotsin avulla. Kasvuluotsi koordinoi Kasvuväylän toimijoiden yhteistyötä, jolloin myös rahoitushakemusten käsittely nopeutuu.

Palvelun avulla yritykset pystyvät suunnittelemaan ja toteuttamaan kehittämistoimiaan pitkäjänteisesti ja entistä vaivattomammin. Mukana oleville yrityksille järjestetään räätälöityä kansainvälistymisneuvontaa sekä verkottumis- ja yhteistilaisuuksia mm. kokemusten jakamiseen. Myös Team Finland -verkoston toiminnasta ja tapahtumista tarjotaan tietoa.

Eri kansainvälistymisen vaiheissa olevat yritykset voivat hakea mukaan Kasvuväylään. Kilpailukykyinen kotimainen liiketoiminta antaa pohjan kansainvälistymiselle.
Kasvuväylään valittavilla yrityksiltä edellytetään olemassa olevaa, taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa kotimaassa sekä halua vahvan kasvun hakemiseen kansainvälisiltä markkinoilta. Yritysten odotetaan työllistävän pääsääntöisesti yli 10 henkeä ja liikevaihdon olevan vähintään 500 000 euroa. Valittavat yritykset ovat myös tyypillisesti innovatiivisia ja osaamislähtöisiä (tutkimus- ja kehittämistyön osuus liikevaihdosta on usein merkittävä).

Kasvuväylässä on tällä hetkellä mukana yli 130 yritystä. Tilaa on myös uusille kasvajille. Seuraava haku on avoinna ja sulkeutuu pe 15.11.2013.

Tule mukaan kansainvälistyvään edustusjoukkueeseen!
Yhteystiedot ja hakuohjeet: www.kasvuvayla.fi

Lue esimerkkejä Kasvuväylässä mukana olevista yrityksistä Tekesin sivuilta:
Case Linkosuon Leipomo Oy ja case Enersense International Oy

Kasvuväylä on Tekesin, ELY-keskusten, Finnveran, Finpron ja Teollisuussijoituksen yhteinen palvelu. Kasvuväylä kuuluu Yritys-Suomi-palvelukokonaisuuteen, jota työ- ja elinkeinoministeriö koordinoi.

Lisätietoja EK:ssa:
Asiantuntija Jari Huovinen, puh. 040 861 4582, sähköposti: jari.huovinen(at)ek.fi

Kommentit

Kommentoi