Investoinnit liikkeelle lupakäsittelyä uudistamalla

Loppuraportin julkistustilaisuus:
Investoinnit liikkeelle lupakäsittelyä uudistamalla

Aika: keskiviikkona 15.6.2022 klo 12:00-13:30
Paikka: Sofia Helsinki, Sofiankatu 4 C, Helsinki / livelähetys verkossa

Suomi on ennennäkemättömän investointipaineen alla. Lähivuosina tulee saada liikkeelle laajamittaiset investoinnit, joita tarvitaan niin vihreään siirtymään kuin talouskasvun vauhdittamiseen. Tämä edellyttää, että Suomesta tehdään nykyistä vetovoimaisempi kohdemaa kotimaisille ja ulkomaisille investoinneille.

Mistä sitten kiikastaa? Investointien tiellä on vakava käytännön pullonkaula: viranomaisten lupakäsittelyn hitaus, sähköisen asioinnin puute ja lopputuloksen vaikea ennakoitavuus. Raskas lupabyrokratia jumittaa investointien käynnistämistä vihreän energian ohella niin rakentamisessa, teollisuudessa, palveluissa, kaupassa kuin matkailussa.

Investointitulpan ratkaisemiseksi Elinkeinoelämän keskusliitto EK on valmistellut yhdessä asiantuntijayritys Rambollin kanssa esitykset Suomen lupajärjestelmän uudistamiseksi ja investointien vauhdittamiseksi.

Tervetuloa kuulemaan esityksemme päättäjille sekä yritysten käytännön kokemuksia lupajärjestelmämme nykytilasta. Tilaisuudessa ovat äänessä EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen ohella Rambollin yksikönpäällikkö Sanna Suvanto, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo, korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusiniemi, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell, BASF Suomen maajohtaja Tor Stendahl sekä hankkeen vastuuhenkilöt EK:ssa johtaja Petri Vuorio ja johtava asiantuntija Minna Ojanperä. 

Tutustu hybriditilaisuuden tarkempaan ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan alla olevasta painikkeesta. RSVP paikan päälle ilmoittautuville 5.6.2022.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu!

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

15.06.2022, 12:00 – 13:30

Sijainti

Sofia Helsinki, Sofiankatu 4 C, Helsinki TAI livelähetys verkossa