Jyri Häkämies: Hallituksen paketti edistää suomalaisen työn kilpailukykyä

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää välttämättöminä toimia, jotka hallitus listaa kilpailukyvyn parantamiseksi viidellä prosentilla. Tavoitteena on edistää suomalaisen työn kilpailukykyä ja työllisyyttä.

– Päätökset ovat vaikeita, mutta taloustilanteen synkistyessä toimet tulevat päivä päivältä yhä tärkeämmiksi. Maan hallitus joutui ottamaan ohjat käsiinsä, kun ratkaisua ei löytynyt neuvotteluteitse työmarkkinajärjestöjen kanssa, Häkämies tähdentää.

Häkämies muistuttaa, että hallituksen nyt julkistama viiden prosentin kilpailukykypaketti on osa välttämättömistä toimista. Keskeinen on myös ensi syksyn liittokohtainen neuvottelukierros. Palkkaneuvotteluissa tarvitaan äärimalttia, jotta yli kymmenen prosentin kilpailukykyeroa kilpailijamaihin voidaan kuroa kiinni myös sitä kautta.

– Hallitusohjelmassa on samoin lukuisia työelämän uudistuksia, joita tulee viedä eteenpäin määrätietoisesti. Näitä ovat mm. koeaikaan, määräaikaisten työsuhteiden solmimiseen ja takaisinottovelvollisuuteen liittyvät muutokset sekä paikallisen sopimisen edistäminen.

– Yritykset ovat vuosia ja vuosia puhuneet paikallisen sopimisen puolesta. Yrityksissä tiedetään parhaiten markkina- ja kilpailutilanne, joten sinne tarvitaan nykyistä laajemmat mahdollisuudet sopia työn ehdoista. Paikallinen sopiminen palvelee kaikkia osapuolia. Sitä kautta saadaan nopeutta ja ketteryyttä, Häkämies painottaa.

Kommentit 1

Yksi vastaus artikkeliin Jyri Häkämies: Hallituksen paketti edistää suomalaisen työn kilpailukykyä
  1. Mikko sanoo:

    Nämä toimet ovat järestään sellaisia, jotka EK:n olisi pitänyt hoitaa ajat sitten. Oletteko miettineet miten lisäätte vaikuttavuuttanne? Ulkoapäin katsoessa tulee kuva, että vuosien varrella jokaisen lakkouhan alla EK on katsonut asiaa hyvin lyhytnäköisesti. Olisi pitänyt ajatella Suomen etua pitkäjänteisesti. Päästitte ison sotkun syntymään: työlait ja TESit optimoitumaan suuryrityksille ja kustannustason nousemaan ja jätitte sotkun tökerösti hallituksen siivottavaksi. Minimirangaistus näistä on kolmikannan työnantajaroolin luovuttaminen yrittäjille pariksikymmeneksi vuodeksi. Hävetkää!

Kommentoi