Luottamusindikaattorit yhä hyvällä tasolla toukokuussa

Kaupan luottamus nousi, teollisuudessa ja rakentamisessa pientä laskua.

Teollisuuden luottamus oli toukokuussa selvästi keskimääräistä vahvempaa. Varastojen kasvu kuitenkin painoi hieman luottamusindikaattoria. Sen uusin saldoluku on +10, kun huhtikuun lukema oli +13. Teollisuusyritysten luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) vahvempaa.

Rakentamisen luottamusindikaattori heikkeni lievästi toukokuussa. Sen saldoluku laski +6 pisteeseen edelliskuun +9 pisteestä. Indikaattori on yhä selvästi pitkän aikavälin keskiarvon (-7) yläpuolella.

Palveluyritysten luottamusindikaattori pysyi toukokuussa lähes ennallaan. Uusin lukema on +24, kun huhtikuun tulos oli +23. Luottamus talouskehitykseen on selvästi keskiarvoa parempaa, koska aikasarjan pitkän aikavälin keskiarvo on +14.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori nousi selvästi toukokuussa. Uusin saldoluku on +17, kun huhtikuun tarkistettu lukema oli +7 pistettä. Aikasarjan pitkän aikavälin keskiarvo on -2.

Lisätietoja

Kommentit

Kommentoi