Toimitusjohtaja Jyri Häkämies: Nyt neuvotellaan palkoista

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää tärkeänä, että kilpailukyvyn parantamiseksi mietitään kaikkia mahdollisia keinoja. Kun ratkaisujen aika tulee, ehdotuksista tulee luonnollisesti valita kokonaisuuden kannalta parhaat.

– On syytä muistaa, että meneillään olevissa neuvotteluissa työllisyys- ja kasvusopimuksen jatkoista neuvotellaan vain palkasta, ei muista työehdoista. Esimerkiksi työaikakysymykset eivät ole neuvottelupöydässä. Palkoista pitäisi löytyä sopu kesäkuun puoliväliin mennessä, Häkämies muistuttaa.

– Toivoisin kuitenkin, että tulevaisuudessa käytäisiin avointa keskustelua kilpailukyvyn parantamisesta. Mielestäni erilaiset työaikaan ja työaikapankkeihin liittyvät ratkaisut voisivat olla tärkeä osa kokonaisuutta. Tästä pitää keskustella ja hakea palikoista erilaisia toimivia yhdistelmiä. Toivottavasti myös palkansaajapuoli on valmis rakentavaan keskusteluun. Olemme valmiita kuuntelemaan heidän esityksiään, Häkämies toivoo.

Keskiviikkona julkisuuteen nousi Häkämiehen seminaarissa esittämä pohdinta, ovatko palkkojen sunnuntaikorotukset enää tätä päivää. Kyllä tämän asian ympärillä voitaisiin ainakin jokin kokeilu aloittaa, hän pohdiskeli.

Kommentit 1

Yksi vastaus artikkeliin Toimitusjohtaja Jyri Häkämies: Nyt neuvotellaan palkoista
 1. jouko virtala sanoo:

  Ei saa tulla mitään lisäkuluja esim irtisanomisiin , irtisanomisaikoja täytyy lyhentää. Tanskassa ei mitään irtisanomissuojaa ja siellä työttömyys 5%.

  Lomaltapaluu raha pois.

  Pekkaspåivåt pois.

  1 palkallinen sairaspäivä pois

  Kiinteistövero pienemmäksi .

  Oppisopimus koulun kirjoilla

  Kesätyöntekijöiltä lomakorvaus pois

  Olette paljon teneet hyvää mutta näistä pitäisi ottaa koppi.

Kommentoi