Tehdään töitä perjantaina

Perjantaina keskusjärjestöt järjestävät protestin vastustaakseen hallituksen tekemiä päätöksiä. Uhkaava lakko aiheuttaa Suomelle mittavaa taloudellista ja imagollista haittaa. EK toivoo, että työntekijät menevät perjantaina normaalisti töihin, eivätkä osallistu vakavaa vahinkoa Suomen taloudelle aiheuttaviin työtaistelutoimiin.

Hallituksen tavoitteena on saada Suomen talous raiteilleen. Viime viikolla julkistetuilla toimenpiteillä yritetään saada Suomessa tehty työ nykyistä kannattavammaksi.

– Toivon, että ihmiset harkitsevat  toden teolla osallistumistaan työaikana perjantain mielenilmaukseen. Jos tällaiset tempaukset lisääntyvät, on siitä vakavaa haittaa Suomelle erityisesti mielikuvapuolella. Sijoittajat todella miettivät kaksi kertaa ennen kuin sijoittavat Suomeen, sanoo EK:n johtaja Ilkka Oksala.

Hallituksen painostamiseen tarkoitettu mielenilmaus vaikuttaa yritysten lisäksi tavallisiin kansalaisiin. Lakosta kärsivät opiskelijat, lapset, koululaiset ja työntekijät.

Lisätietoja

Kommentit 3

3 vastausta artikkeliin Tehdään töitä perjantaina
    • Häviäjä sanoo:

      Jos kaiken tämän suun soiton sijaan sama aika käytettäisiin työntekoon, meillä ei olisi mitään ongelmaa.

  1. rolle virtanen sanoo:

    johtajilla ylkyt on ympätty kk-palkkaan, saikuttaa voi palkan kanssa, jos lomarahoista luovutaan niin johtajille lisää kk-palkkaa. näin se toimii. nyt duunareille tehtävät leikkaukset on lopullista luopumista, menetettyjä ei koskaan saada takaisin. solidaarisuusvero on määräaikainen. päättäjät luopuvat 1-2 vkon palkasta. mutta duunareilta otetaan pysyvästi jotain pois. määräajat näihinkin. 2 vuotta ja katsotaan onko vienti lähtenyt vetämään :)

Kommentoi