SAK:n suunta oikea, mutta toimet riittämättömiä

Pääministeri Juha Sipilä asetti työmarkkinajärjestöille viiden prosentin kilpailukyvyn parantamisen ehdoksi ratkaisuille, joilla pyritään kohentamaan Suomen kilpailukykyä. SAK:n esitys ei täytä tätä hallituksen asettamaa ehtoa.

– Hallituksen asettama takaraja on ensi maanantai. Siihen asti järjestöillä on aikaa tehdä vaihtoehtoinen esitys kilpailukykypaketista, toteaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

– SAK:n esittämä ajatus maltillisesta palkkakehityksestä  on sinänsä tervetullut ja vastuullista, mutta tulevien vuosien palkkaratkaisujen osalta meidän on edettävä erikseen. Se on osa toista kokonaisuutta, joilla kilpailijoiden saavuttamaa etumatkaa on kurottava kiinni, toteaa Häkämies.

Häkämiehen mukaan maan hallituksen on nyt arvioitava kokonaistilanne ja tehtävä omat ratkaisunsa, joilla Suomen talouden vakavaa tilannetta ja erityisesti työllisyyttä kohennetaan.

 

Kommentit 9

9 vastausta artikkeliin SAK:n suunta oikea, mutta toimet riittämättömiä
 1. jouni sanoo:

  Lakolle on toki vaihtoehto kun työmarkkinajärjestöt ilmoittavat nyt palkankorotukseksi ensisyksyn ilmoituskierrokselle (ei neuvottelukierros) Ek-Hallitukselle että palkankorotukset 5% ja voimaan 1.1.2017 ja aikarajasta eikä prosenttiluvusta neuvotella.
  Veljekset Häkämies ja Sipilä etenevät nyt turmion tiellä

 2. Janne sanoo:

  Ei riitä, ei. Eikä ota millään tapaa huomioon ylisuuria julkisen sektorin kustannuksia, joita kyllä olisi pystyttävä leikkaamaan. Nämä SAK:n ehdotukset ovat toki oiva lisä joihinkin muihin leikkauksiin liitettynä.

 3. Ossi sanoo:

  Suomen nukkehallitus hyppii niin kuin EK:taidottomat käskee. PUTIN PRESIDENTIKSI

 4. Ossi sanoo:

  Tietysti kaikki voisivat tehdä kuin minä tekee viiden kuukauden sopparin kerralla kyllä pomo maksaa jos haluaa pitää töissä. Kun hoidat hommas hyvin etkä jaa tietoasi muiden kanssa niin aina löytyy uusi soppari hyvä on muistaa mikäli pitäisi perehdyttää joku sun hommiin niin soppariin kannattaa lätkästä perehdytys palkkio joka on vaikka kahden kuukauden palkka

 5. Mikkis sanoo:

  Oikeaa puhetta. Nyt tarvitaan työllistävää politiikkaa suomeen. Työttömyys on kasvanut jo 8 vuotta ja Suomen talouskasvu on koko EU alueen alhaisin. AY liikeiden politiikka on kasvatanut nuorisotyöttömyysen koko historian korkeimpiin lukemiin ja syrjäytänyt nuoret joiden varaan tulevaisuutta pitäisi rakentaa. AY politiikka on tehnyt yli 50 vuotiaista pitkäaikaistyöttömiä.

Kommentoi