Elinkeinoelämän luottamus talouteen edelleen alavireinen

-Yritysten suhdannetilannetta kuvaavat luottamusindikaattorit jäivät edelleen melko heikkoihin lukemiin. Marraskuun indikaattoreissa ei kokonaisuutena ollut selvää muutosta lokakuuhun verrattuna, kertoo EK:n johtava ekonomisti Penna Urrila.

Teollisuuden luottamus on heikkoa, ja indikaattori notkahti jälleen alaspäin kun valmiiden tuotteiden varastot kasvoivat. Tuotanto-odotukset ja tilauskanta ovat aiempaan tapaan vaatimattomat.

Luottamusindikaattori laski -10 pisteeseen, kun edelliskuun tarkistettu lukema oli -7. Aikasarjan pitkän aikavälin keskiarvo on +1.

Rakentamisen luottamus pysyi edelliskuun tapaan hieman vahvemmalla tasolla kuin alkuvuonna. Tilauskantaa kuvataan normaaliksi ja työvoimaa lisättäisiin vähän. Sen uusin lukema on +2, kun lokakuussa indikaattori oli myös saldoluvussa +2. Rakentamisen luottamusindikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Palvelujen luottamus oli pienessä nousussa, ja luottamusindikaattori vahvistui lähelle keskimääräistä tasoa.Luottamusindikaattorin saldoluku kohentui marraskuussa +10 pisteeseen edelliskuun +6 pisteestä. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

Vähittäiskaupan luottamus heikkeni selvästi edelliskuun päivitetystä lukemasta. Myynnin laskun ennustetaan jatkuvan.Luottamusindikaattori on alle pitkäaikaisen keskiarvonsa. Uusin saldoluku on -14 pistettä, kun lokakuun tarkistettu lukema oli -3. Luottamusindikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -2.

Kommentit 1

Yksi vastaus artikkeliin Elinkeinoelämän luottamus talouteen edelleen alavireinen
  1. Ossi Inkinen sanoo:

    Nyky Suomessa on todella huolestuttavaa että ihmiset joilla on matala palkka pitää luopua siittäkin. EI OLE PORVARIT kansan asialla. Jos kerran ryhdytään polkemaan palkkoja niin se PITÄISI tehdä seuraavalla tyylillä Pudotetaan KAIKKIEN palkkoja 30% mukaan luettuna ministerit kansanedustajat johtajat. SAMALLA PITÄÄ LASKEA KULUTTAJA hintoja -30%. Näin kansalaisten ostovoima säilyy ”kilpailukyky” paranee vienti (ehkä) lähtee nousuun kotimaisen ostaminen lisääntyy (halvempaa kuin ulkolainen). Nyky palkkauksesta voin sanoa sen verran Postinjakana tienasin verojen jälkeen 1400€ kuussa miettikää mitä Postin kiristykset tulevat tekemään Ihmiselle. Aina KITISTÄÄN että ei duunarit osaa luopua etuuksistaan TOTUUS ON JOHTAJAT TUHOAVAT KAIKEN (eivät osaa johtaa, innovaatiot puuttuu ja ei ne ainakaan ole valmiita luopumaan 30%:sta) Mutta siinä ollaankin jos duunareitten ostovoimaa heikennetään vielä niin kotimaisen ostaminen loppuu KOKONAAN.

    Haastan Häkämiehen kokeilemaan kuukaudeksi postinjakajan TYÖTÄ (OPETAN KUUKAUDESSA KUUSI PIIRIÄ JOSTA KAKSI ON PELKÄN KARTAN KANSSA)

Kommentoi