Taina Susiluoto

Töissä

Vedän EK:n Oodi-vastuualuetta ja teen työtä sen eteen, että Suomessa olisi maailman parhaat osaajat. Meillä on edunvalvontatiimissä osaamisen ja koulutuksen, digitalisaation sekä maahanmuuton asiantuntijoita. Toinen roolini EK:ssa on HR-johtaja ja pääsen tukemaan meidän huippuhenkilöstöä kehittymään digitaalisen työnteon ammattilaisiksi tavalla, joka tukee samalla ilmastotavoitteita, kestävää kehitystä sekä työn ja perheen yhteensovittamista.

Vapaalla

Vapaa-aikani menee innolla taekwondon parissa, koska kaksi vanhempaa lastani kilpailevat kansainvälisellä tasolla ja pienin päiväkotilainenkin pyörii mukana harrastuksessa. Kaikki ulkoiluun ja luontoon liittyvä tekeminen on myös lähellä sydäntä aina sienestyksestä lasketteluun.

Eka työpaikka

Kävelin 15-vuotiaana Laajasalon K-kauppaan yhdellä koulun välitunnilla ja kysyin töitä. Jälkikäteen kauppias soitti vanhemmilleni ja kysyi, että onhan tällä tytöllä lupa tehdä töitä – en ollut tullut ajatelleeksikaan, että sellaiseen tarvitaan lupa vanhemmilta. Samalla mentaliteetilla lähdin seuraavana vuonna 16-vuotiaana maapallon toiselle puolelle Australiaan vaihto-oppilaaksi. Taas vanhempani saivat puhelun, jossa kysyttiin, että olihan ok, että tyttärenne on ilmoittautunut vaihtoon - ja että puhelua seuraisi asiaan kuuluva lasku. Vastaavalla asenteella olen sitten mennyt työpaikasta ja maasta toiseen sen jälkeen, mutta onneksi ei enää vanhemmille soitella ja kysytä lupaa. Nyt on ilo olla EK:lla ja Suomessa.