Neljännesvuosipalkkatiedustelu

Tulosta

 

Huom! EK ei hyödynnä palkkatilastoinnissa kansallista tulorekisteriä, joka otetaan käyttöön vaiheittain vuosina 2019 ja 2020. Tulorekisteri sopii huonosti tilastointitarkoituksiin, ja sen kautta saatava aineisto ei täyttäisi työmarkkinatoiminnan palkkatilastolle asettamia laatuvaatimuksia. Tulorekisterin käyttöönotto ei täten aiheuta muutoksia EK:n palkkatiedusteluissa.

EK ei myöskään voi hyödyntää tulorekisterin ammattiluokitusta (TK10-koodisto), sillä EK käyttää palkkatilastoinnissa omia alakohtaisia luokituksiaan.

Keitä tiedustelu koskee?

Neljännesvuosipalkkatiedustelu tehdään neljänneltä vuosineljännekseltä. Tiedustelu koskee teollisuuden, rakentamisen, ahtausalan ja eräiden palvelualojen tuntipalkkaisia työntekijöitä. Tiedustelu koskee eräillä aloilla myös kuukausipalkkaisia työntekijöitä.

Katso neljännesvuosipalkkatiedustelun alakohtaiset vastausohjeet ja tietomallit tästä >>

Miten neljännesvuosipalkkatiedusteluun vastataan?

Tiedusteluun voi vastata joko yritys itse tai sen edustaja (esim. tilitoimisto tai muu palkanlaskentapalveluja tarjoava yritys).

Eri aloja koskevat ohjeet poikkeavat toisistaan. Valitse alakohtainen vastausohje sen mukaan, mihin liittoon työnantaja kuuluu.

EK:n neljännesvuosipalkkatiedustelun asiointipalvelu
asiointipalveluun tästä >>

Miten vastaukset toimitetaan EK:hon?

Palkkatiedusteluun voi vastata asiointipalvelussa tai SFTP:llä. Ensisijaisesti vastaajien toivotaan käyttävän EK:n palkkatiedustelun asiointipalvelua.

HUOM!
Tilastoaineistoja ei tule tietoturvasyistä lähettää EK:lle sähköpostitse.

  • EK:n palkkatiedustelun asiointipalvelu
    Lataa EK:n palkkatiedustelun ohjesivuston mukainen tiedosto tai syötä tiedot lomakkeelle asiointipalvelussa. Mikäli palkanlaskentaohjelmasta ei saa valmista tiedostoa, voi csv-muotoon tallennetun Excel-tiedoston muodostaa myös itse: palkkatiedustelun tietomallin mukaisen tilastovastauksen luonti. EK:n neljännesvuosipalkkatiedustelun asiointipalvelu: asiointipalveluun tästä >>
  • SFTP-tiedonsiirto
    Tarkoitettu lähinnä erikoistapauksia varten ja erityisen suurille tietomäärille, muuten tulee käyttää asiointipalvelua. Tiedonsiirto tapahtuu salattua tiedonsiirtoprotokollaa SFTP (Secure File Transfer Protocol) käyttäen. Siirtoon sopivia sovelluksia on saatavana maksuttomina internetistä, esim. WinSCP. Sovelluksen asentaminen ja mahdolliset palomuuriasetukset vaativat todennäköisesti tietotekniikka-asiantuntijan apua. Tietojen antaminen internetin kautta on maksutonta. Liikenne salataan samalla salaustasolla kuin verkkopankkiyhteydet.
  • Tästä asiointipalvelun ohjeeseen (pdf)
  • SFTP-ohje (pdf)
  • Ohjevideo (html5)

 

Tarvitsetko apua?

Kysymyksiä ja palautetta voitte lähettää sähköpostitse osoitteeseen tilasto@ek.fi.

Lisätietoja Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ek.fi
(ilman skandinaavisia merkkejä)
Neljännesvuosipalkkatiedustelu
Timo NeuvonenTimo Neuvonen
puh. 09 4202 2359
Tiedonsiirto
Antti JämsénAntti Jämsén
puh. 09 4202 2271