Elinkeinoelämän ääni -podcastsarja

Tulosta

Elinkeinoelämän ääni on EK:n podcast-sarja, joka tuo yhteen yrityselämän edelläkävijöitä ja tulevaisuuden tekijöitä. Ensimmäisellä kahdeksanosaisella tuotantokaudella käymme keskustelua otsikolla ”Data + äly = bisnes”. Mikä on menestyksen kaava, jolla Suomi pärjäisi datataloudessa? Missä vaiheessa eri toimialat etenevät? Pääsemmekö digitalisaation aallonharjalle vai jäämmekö aallon jyräämäksi? Mitä yritykset odottavat Suomen tulevilta päättäjiltä ja uudelta hallitukselta?

Kuuntele podcast-jaksoja ja tilaa uusin osa suoraan päätelaitteellesi:

Kuuntele Apple Podcastina Kuuntele Android-laitteessa Kuuntele Spotifyssa Podcastin RSS-tilauslinkki


Osa 1: Ilman logistiikkaa Suomi pysähtyisi

Elinkeinoelämän ääni -podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustellaan digitalisaation vaikutuksista logistiikan alaan ja paljastetaan, minkälaisia muutoksia logistiikan ala kaipaisi.  Mitä sääntelyä pitäisi muuttaa? Minkälaista osaamista logistiikka tarvitsee? Entä mitkä ovat niitä olennaisia asioita, jotka voidaan tehdä jo seuraavalla hallituskaudella?

Vieraina jaksossa ovat Logistiikkayritysten liiton toimitusjohtaja Pekka Aaltonen (kuvassa oik.) sekä DB Schenkerin tietohallintojohtaja Samuli Salmela. Keskustelua johdattelee toimittaja Otto Ahoniemi.

Jaksossa selviää, mitkä ilmiöt ovat muuttaneet logistiikkaa. Mikä rooli verkkokaupalla on ollut? Kuinka tärkeässä osassa itseajavat autot ovat? Miten tietoa säästä ja liikenteestä voitaisiin hyödyntää paremmin?

 

 


Teemu Lehtinen (vas.) vauhdittaa työkseen kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiota. Panu Keski-Pukkila (oik.) on Lassila & Tikanojan digimentalisti.

Osa 2: Älykäs rakentaminen vaatii älykästä sääntelyä

Nyt pureudutaan kiinteistö- ja rakennusmaailman digitalisoitumiseen. Alaa pidetään perinteisenä, mutta se on ottamassa digiloikkiaan  muun muassa KIRA-digi -hankkeen ja edelläkävijäyritysten kokeilujen myötä.

Tässä jaksossa selvitetään, mihin panokset tulisi laittaa seuraavalla hallituskaudella. Millaisella sääntelyllä saadaan aikaan älykkäämpiä kiinteistöjä? Miksi Siri ja Google Assistant eivät voi hyödyntää rakennuksiin liittyviä tietoja? Miten synnytetään kiinteistöalan omia Ubereita?

Vieraina ovat KIRA-digi hankkeen päällikkö Teemu Lehtinen sekä Lassila&Tikanojan digimentalisti Panu Keski-Pukkila. Keskustelua vetää toimittaja Otto Ahoniemi.

 

 


Hyvin toimiva ekosysteemi on Suomen digitalouden menestystekijä, sanovat Vuoden Tietohallintojohtaja Tommi Tuovila (vas.) ja muovialan pk-yrittäjä Lauri Ant-Wuorinen.

Osa 3: Digi-Suomi ei pärjää Kiinalle ilman verkostoitumista

Miten kemianteollisuudessa tartutaan datatalouden mahdollisuuksiin? Voiko enää puhua ”perinteisestä teollisuudesta”, kun muotiämpäreiden valmistaja on digitalisaation etulinjassa? Kuinka suomalaisten pk-yritysten ja koko ekosysteemin tulisi yhdistää voimiaan, jotta Suomi pärjäisi globaalien jättien markkinoilla?  Kuka omistaa alustat, joille teollisuus voi tietoa välittää?

Äänessä ovat Vuoden Tietohallintojohtajaksi valittu Nesteen Tommi Tuovila sekä muovivalmistaja Plastexin toimitusjohtaja  Lauri Ant-Wuorinen. Keskustelua johdattelee toimittaja Otto Ahoniemi.