Kasvu on edellytys työpaikoille

Tulosta

Talouskasvu pitää saada käyntiin, sillä se on välttämätön edellytys niin yritysten kuin kansalaisten pärjäämiselle.

EK:n näkemys

  • Talouskasvu pitää saada käyntiin, jotta työttömyys saadaan taittumaan ja poliittinen vakaus säilymään.
  • Veronkiertoa ja harmaata taloutta vastaan on toimittava lisäämällä avoimuutta ja tietojenvaihtoa. Samalla on kuitenkin säilytettävä mahdollisuus verokilpailuun.
  • Rakenneuudistukset mm. työmarkkinoilla ja julkisella sektorilla ovat välttämätön perusta talouden tervehdyttämiseksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

EU on kulkenut vaikean tien selvitäkseen finanssi- ja velkakriisistä. Talouden perusluottamus on hitaasti elpymässä. Yhteisten pelisääntöjen valvontaa on tiukennettu, ja poikkeusoloja varten on luotu Euroopan vakausmekanismi. Myös kriisimaiden kustannuskilpailukyky on parantumassa.

EU:n talousohjaukseen tehdyt uudistukset ovat Suomen näkökulmasta myönteisiä. On esimerkiksi perusteltua koordinoida tiukemmin finanssipolitiikkaa EU:n ja sen jäsenmaiden kesken. Kaiken ytimessä on kuitenkin se, että jokainen jäsenmaa hoitaa omaa talouttaan vastuullisesti.

EU:n on vauhditettava positiivista kehitystä viisailla päätöksillä ja entistä paremmalla lainsäädännöllä. On entistäkin tärkeämpää, että tuleva parlamentti arvioi päätöstensä vaikutukset yritysten kilpailukykyyn ja sitä kautta kansalaisten elämään.

Tutustu EK:n ajankohtaisiin talousuutisiin ja -aineistoihin.