Findwork.fi-palvelu tuo nuoria ulkomaisia osaajia pk-yrityksiin

Tulosta

Findwork.fi on pk-yritysten kansainvälistymistä edistävä kampanja, jonka tavoitteena on tehdä kansainvälisten osaajien rekrytoiminen yrityksille mahdollisimman helpoksi.

Tällä hetkellä ongelmana on, että vaikka tuhannet ulkomaalaiset opiskelijat suorittavat vuosittain korkeakoulututkintonsa Suomessa, vain pieni osa heistä jää valmistumisensa jälkeen tänne. Ulkomaalainen opiskelija voisi kuitenkin parhaassa tapauksessa avata kansainvälistyvälle yritykselle kokonaan uusia markkinoita apunaan kotimaansa kontaktit, maatuntemus ja verkostot.Yritykset ja osaajat eivät kuitenkaan kohtaa.

Findwork.fi-sivusto ratkaisee tämän kohtaanto-ongelman tuomalla yhteen Suomessa tutkintoaan opiskelevat tai vastavalmistuneet kansainväliset osaajat sekä suomalaiset uudistumis- ja kansainvälistymishaluiset yritykset.

Yritys voi ilmoittaa sivustolla joko vakituisen tai pysyvän työpaikan, opinnäytetyöhön liittyvän projektin tai vaikkapa joukkoistamishankkeen. Yritys rajaa sivustolla itse, mitä hakee, ja rajauksessa voi käyttää esimerkiksi kielitaitovaatimuksia tai muuta osaamista.

Findwork.fi-hankkeen keulakuva on entinen Yhdysvaltojen Suomen-suurlähettiläs, nykyinen Aalto-yliopiston executive in residence -opettaja Bruce Oreck.

Kampanjan organisoivat Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Sitra, Amcham Finland, Team Finland, Finpro ja me2we. Me2We vastaa Findwork.fi -sivuston toteutuksesta.

Kampanjaan osallistuvat EK:n jäsenyritykset saavat sivuston maksutta käyttöönsä kampanjakoodin avulla koko kampanjan ajan, kevään 2016 .

Lue tarkemmin EK:n tiedotteesta.