Elinkeinoelämän foorumi Savonlinnassa 14.12. – Koulutus uudistuu – mikä muuttuu kentällä

Koulutusfoorumi

Aika to 14.12.2017 klo 9.00- 16.00
Paikka Opetusravintola Paviljonki, os. Rajalahdenkatu 4, Savonlinna

Koulutusfoorumissa käydään läpi koulutusuudistuksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia yritysten näkökulmasta. Tilaisuuden kohderyhmänä ovat yritykset, koulutuksen järjestäjät, elinkeinoelämän järjestöt sekä viranomaistahot.

Koulutusfoorumi koostuu kahdesta osasta, aamupäivällä Elinkeinofoorumissa (klo 9.00-11.30) keskustellaan koulutusuudistuksen mahdollisuuksista yritysten näkökulmasta sekä käsitellään esimerkkejä hyvistä yhteistyöprojekteista. Pureudumme myös yrittäjyyteen: mitä kyselytutkimukset kertovat yrittäjistä ja omistajista, jotka ovat pk-yritysten takana? Mitä niiden kumppanien on hyödyllistä tietää pk-yrittäjien tavoitteista ja vaikuttimista? Entä mitä uudistuksia Suomeen tarvitaan, jotta yritysten omistajuudesta saataisiin uusi positiivinen voimavara kansantalouteen ja yhteiskuntaan?

Iltapäivällä (klo 12.30-16.00) tarkastellaan vielä tarkemmin koulutusuudistuksen tuomia muutoksia. Missä uudistuksessa onnistuminen näkyy? Miten koulutustarpeita ennakoidaan? Miten kerätään tulevaisuustietoa yrityksille? Uudistuksen vaikutukset työnvälityspalveluihin? Miten työvoimatarpeet saadaan selville ajoissa?
Päivän aikana on myös mahdollisuus tutustua lähemmin yritys ja oppilaitosyhteistyöhön oppilaitosten esittelypisteillä.

Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan, kuinka kumppanuus yritysten ja oppilaitosten välillä on mahdollista saada toteutumaan kentällä ja yritysten arjessa!

Voit osallistua joko aamu- tai iltapäivään tai molempiin. Ilmoittaudu mukaan 7.12. mennessä:www.lyyti.in/Koulutusfoorumi2017

Yhteistyössä mm. Etelä-Savon kauppakamari, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, Etelä-Savon Yrittäjät, Etelä-Savon ELY-keskus, Etelä-Savon maakuntaliitto ja Etelä-Savon ammattiopisto.

OHJELMA
8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Avaus
Maakuntaneuvos, toimitusjohtaja Markku Kakriainen, Etelä-Savon kauppa
Ammatillisen uudistuksen reformi – miten maksimoidaan win-win-win?
Johtava asiantuntija Mirja Hannula, Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Yritys-oppilaitosyhteistyö
– Samiedu: case Andritz
– Esedu: case Kuljetusliike Krivetz
– Aalto-yliopisto
Kasvuyrittäjyyden myytit ja suomalaisen omistajuuden toimintaohjelma
Johtava asiantuntija Jari Huovinen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK
11.30-12.30 Lounas
12.30 Missä uudistuksessa onnistuminen näkyy?
Asiantuntija Satu Ågren, Ammattiosaamisen Kehittämisyhdistys AMKE ry
Koulutustarpeiden ennakointi ja koulutustarjonta
Ammatillisen koulutuksen päällikkö, rehtori Maria Sarkkinen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto; kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Helsingin kaupunki
Tulevaisuustietoa yrityksille
Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus ja Hanna Kautiainen sekä Anne Kokkonen Etelä-Savon maakuntaliitto. Kehittämispäällikkö Teemu Räihä, Etelä-Savon maakuntaliitto ja johtava asiantuntija Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus.
Työnvälityspalvelut ja koulutusuudistus
Johtaja Sirkka Rytkönen, TE-palvelut ja palvelupäällikkö Pia Pipatti, Eilakaisla
Päivän palaute ja keskustelua – Kysymyksiin vastaamassa
Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, Teemu Räihä, Etelä-Savon maakuntaliitto, Hannu Fyhr, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, Teija Pylkkänen, Etelä-Savon ammattiopisto, Maria Sarkkinen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto ja Sirkka Rytkönen, Etelä-Savon TE-palvelut
15.00 Kahvitarjoilu ja mahdollisuus tutustua oppilaitosesittelyihin
Seminaari on maksuton, mutta pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan 7.12. mennessä osoitteeseen http://www.lyyti.in/Koulutusfoorumi2017  Pidätämme oikeuden muutoksiin

Tervetuloa!

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Etelä-Savon kauppakamari

Lisätiedot:
Toimistoassistentti Tiina Ylönen, Etelä-Savon kauppakamari
p. 044 732 1180, tiina.ylonen@kauppakamari.fi

 


Kirjoittaja