Liikkeen luovutus – ulkoistamisen, alihankinnan ja yrityskauppojen vaikutukset työsuhteisiin

Milloin erilaiset yritysjärjestelyt, ulkoistamiset, palveluntarjoajan vaihtamiset ja muut vastaavat toimenpiteet muodostavat työoikeudellisen liikkeen luovutuksen ja mitä työehdoille tapahtuu eri tilanteissa?

Sisältö
Erilaisilla yritysjärjestelyillä ja toimintojen ulkoistamisilla voi olla suuria vaikutuksia työsuhteisiin. Vaikutukset riippuvat siitä, millä tavalla järjestely toteutetaan. Työntekijät voivat siirtyä ns. vanhoina työntekijöinä tai voi olla, että heillä ei ole lainkaan oikeutta siirtyä uuteen yritykseen. Siirtyvien työntekijöiden työsuhteen ehdot pysyvät usein samoina, mutta tietyin edellytyksin niitäkin voi olla mahdollista muuttaa.

Koulutustilaisuudessa selostetaan käytännönläheisesti, milloin erilaiset yritysjärjestelyt, ulkoistamiset, palveluntarjoajan vaihtamiset ja muut vastaavat toimenpiteet muodostavat työoikeudellisen liikkeen luovutuksen ja mitä työehdoille tapahtuu eri tilanteissa. Lisäksi käydään läpi mm. yhteistoimintavelvoitteet ja eri osapuolten välinen vastuunjako näissä tilanteissa.

Päivän tarkempi ohjelma tästä

Kouluttaja
Tilaisuuden luennoitsijana toimii VT Markus Äimälä, joka on EK-Tieto Oy:n toimitusjohtaja ja Elinkeinoelämän keskusliiton lakiasiainjohtaja. Hän on myös työtuomioistuimen jäsen. Äimälä on osallistunut useiden keskeisten työlainsäädäntöuudistusten valmisteluun, ja hänellä on laaja kokemus työlainsäädännön tulkinnoista ja neuvonnasta. Äimälä on pidetty luennoitsija ja hän on kirjoittanut useita työoikeutta käsitteleviä kirjoja ja artikkeleita.

Osallistumismaksu
Kurssin hinta on EK:n jäsenille 220 €, muut maksavat 280 €. Hintoihin lisätään alv 24 %. Hinta sisältää jaettavan materiaalin sekä ohjelman mukaiset tarjoilut.
Laskutamme kurssimaksun osallistujilta jälkikäteen.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä

Lisätietoja kurssista antavat: Marjo Martin, puh. 09 4202 3370, Anne Neuvonen, puh. 09 4202 3246 tai sähköpostitse: kurssit@ek.fi