Liikkeen luovutus – ulkoistamisen, alihankinnan ja yrityskauppojen vaikutukset työsuhteisiin

Milloin erilaiset yritysjärjestelyt, ulkoistamiset, palveluntarjoajan vaihtamiset ja muut vastaavat toimenpiteet muodostavat työoikeudellisen liikkeen luovutuksen ja mitä työehdoille tapahtuu eri tilanteissa.

Sisältö
Erilaisilla yritysjärjestelyillä ja toimintojen ulkoistamisilla voi olla suuria vaikutuksia työsuhteisiin. Vaikutukset riippuvat siitä, millä tavalla järjestely toteutetaan. Työntekijät voivat siirtyä ns. vanhoina työntekijöinä tai voi olla, että heillä ei ole lainkaan oikeutta siirtyä uuteen yritykseen. Siirtyvien työntekijöiden työsuhteen ehdot pysyvät usein samoina, mutta tietyin edellytyksin niitäkin voi olla mahdollista muuttaa.

Koulutustilaisuudessa selostetaan käytännönläheisesti, milloin erilaiset yritysjärjestelyt, ulkoistamiset, palveluntarjoajan vaihtamiset ja muut vastaavat toimenpiteet muodostavat työoikeudellisen liikkeen luovutuksen ja mitä työehdoille tapahtuu eri tilanteissa. Lisäksi käydään läpi mm. yhteistoimintavelvoitteet ja eri osapuolten välinen vastuunjako näissä tilanteissa.

Päivän tarkempi ohjelma tästä

Kouluttaja
Kouluttajana toimii lakiasiainjohtaja Markus Äimälä Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta.

Osallistumismaksu
Kurssin hinta on EK:n jäsenille 220 €, muut maksavat 280 €. Hintoihin lisätään alv 24 %. Hinta sisältää jaettavan materiaalin sekä kahvi- ja lounastarjoilut.
Laskutamme kurssimaksun osallistujilta jälkikäteen.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä
Lisätietoja kurssista antavat: Marjo Martin, puh. 09 4202 3370, Anne Neuvonen, puh. 09 4202 3246 tai sähköpostitse: kurssit@ek.fi