Uusi työaikalaki palkanlaskennassa

Tiivis ja käytännöllinen perustietopaketti palkanlaskennan peruskäsitteistä ja palkkaerien yleisistä laskentasäännöistä, tulorekisteri huomioiden.

Sisältö

Työaikalaissa rajoitetaan enimmäistyöaikoja ja säädetään lepoajoista. Säännöllisen työajan järjestämiseen ja lepoaikoihin tulee sekä uusia joustoja että rajoitteita. Liukuvan työajan järjestämiseen on niin ikään tulossa sekä joustoja että rajoitteita. Liukuvan työajan saldo nousee 60 tuntiin, mutta samalla otetaan käyttöön neljän kuukauden seurantajakso.  Työnantaja ja työntekijä saavat jatkossa sopia ns. joustotyöajasta, jossa vähintään puolet työajan sijoittamisesta ja työntekopaikasta on työntekijän päätettävissä.

Työaikapankkia koskevat säännökset lisätään työaikalakiin. Työaikapankkia koskevassa sopimuksessa on sovittava muun muassa siitä, mitä eriä pankkiin voidaan säästää ja miten säästettyä aikaa pidetään vapaana. Työaikapankista voidaan sopia työpaikoilla työnantajan ja henkilöstön kesken.

Työaikalain mukaan maksettavia korvauksia ovat lisä- ja ylityökorvaukset, varallaolokorvaus, sunnuntaityökorvaus ja viikkolepokorvaus. Työaikalaissa on yksiselitteisesti määritelty säännöllinen työaika sekä lisä- ja ylityö. Lisä- ja ylityön laskentaan tulee muutoksia, kun sovelletaan keskimääräistä työaikaa. Myös viikkolepokorvauksen laskentaan on tulossa muutoksia. Ylityökiintiöt poistuvat ja sen tilalle tulee työajan enimmäismäärä.

Tilaisuuden ohjelma ja tarkempi aikataulu tästä.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii palkkahalllinnon erityisasiantuntija sekä kokenut luennoitsija Antti Kondelin.

 

Voit osallistua myös webinaarin kautta – helppoa ja vaivatonta!

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä…


Yhteydenotot