Anna-Maija Lohilahti

Töissä

Työskentelen assistenttina. Autan ja neuvon parhaan kykyni mukaan Osaaminen ja digi- sekä EU- ja kauppapolitiikka -vastuualueiden johtajia ja asiantuntijoita sekä koronaoperaatiokeskuksen johtoa. Sovin tapaamisia, järjestän tilaisuuksia, teen taustatyötä:  kaikkea mahdollista – ja ’mahdotontakin’.

Vapaalla

Pohjoisen kasvattina olen pienestä pitäen tykännyt hiihtämisestä. Kesälomalla sain seurata paikallisen urheiluseuran lähes päivittäisiä rullahiihtotreenejä – josta inspiroituneena hommasin itsellenikin rullasukset (tuoreessa muistissa etelän lumeton talvi). Niillä nyt yritän sitten toikkaroida mahdollisimman vähin vaurioin sekä kanssakulkijoiden että itseni suhteen.

Ensimmäinen työpaikka

Ensimmäinen pidempikestoinen ja täysiaikainen työpaikkani oli heti lukion jälkeen kalatehtaalla Pohjois-Norjassa, jossa työskentelin 8 kuukautta kalanleikkaajana. Huiskin fileerausveitsen kanssa päivät pitkät liukuhihnan ääressä seisten. Toki ennen sitä olin jo tehnyt yläasteajoista lähtien erilaisia keikkahommia mm. lapsenvahtina, MLL:n muskarin vetäjänä, siivoojana, kauppa-apulaisena lastenvarusteliikkeessä ja kangaskaupassa yms. Rehellisesti sanoen, en edes muista, mikä näistä oli ensimmäinen työpaikkani – todennäköisesti joku 4H:n ja kunnan yhteisprojektina teineille suunnattu kahden viikon pituinen markka-ajan ”Tienaa tonni” -kesätyöpaikka.