Jenni Ruokonen

Töissä

Työni jakaantuu kolmeen osa-alueeseen, joihin kuuluu niin sisältökysymyksiä, koordinointia kuin esihenkilötehtäviäkin. Yrittäjyys, EU ja kansainvälinen kauppa vastuualueella teen töitä sadasta pk-yrittäjästä muodostuvan Yrittäjävaltuuskunnan kanssa, koordinoin liittoyhteisön yrittäjyys- ja elinkeinopoliittisia asioita käsittelevää yhteistyöryhmää ja osallistun yrittäjyyttä edistävään edunvalvontaan. Vastaan myös EK:n aluetoiminnasta. Keväällä 2021 EK:hon perustettiin assistenttitiimi. Luotsaan tätä mainiota porukkaa, joka moninkin tavoin pitää koko edunvalvontakoneistomme pyörimässä.

Vapaalla

Joskus vuoden 2012 tienoilla menin pilateksen alkeiskurssille ja sen jälkeen laji on vienyt totaalisesti mukanaan. Ensin mattotunneille, sitten laitetunneille. Onneksi EK:ssa on muitakin lajiin hurahtaneita ja saamme käytyä vaikuttavia keskusteluja esimerkiksi lapatuen nyansseista.

Ensimmäinen työpaikkani

Ensimmäinen työpaikkani oli klassisesti mansikkapellolla. Tätä enemmän on jäänyt mieleen lukion jälkeinen puolivuotinen hammaslaboratorion lähettinä. Laboratoriossa valmistettiin hammaslääkäriasemille potilaiden proteeseja, siltoja, oikomiskojeita jne. Siinä pääsi tutustumaan ihmisen elämänkaareen ja purennan merkitykseen suun terveydenhuollon kautta.

Kirjoitukseni