Sampo Saarinen

Graafinen suunnittelija

040 755 4125

Töissä

Toimenkuvaani nykyisessä toimipisteessä Julkaisumonistamo Eteläranta Oy:ssä kuuluu lähinnä EK:n liittoyhteisön graafisten tuotteiden visuaalinen suunnittelu ja toteutus. Nelisenkymmentä vuotta eri liittojen palveluksessa Etelärannassa on tutustuttanut erinomaisen hyvin ja monipuolisesti niin teollisuuden kuin palvelualojen yritysten toimintaan Suomessa. Yritysten toimintaedellytysten parantaminen on meidän kaikkien etu. Niinpä on ollut etuoikeus ja kunnia olla mukana rakentamassa omalla pienellä panoksella parempaa suomalaista yhteiskuntaa kaikki nämä vuosikymmenet.

Vapaalla

Harrastuksiani ovat viime vuosina olleet yritystoiminta, matkailu, mökkeily, remontointi, rakentaminen, monipuolinen liikunta ja sukututkimus. Arkea piristävät myös vierailut silloin tällöin pallokentän laidalla, teattereissa, elokuvissa, konserteissa, museoissa ja taidenäyttelyissä. Yritystoiminnan harjoittamisen myötä olen, ainakin toistaiseksi, luopunut erilaisista asumiseen ja markkinointiviestintään liittyvistä luottamustoimista. Oman yritystoiminnan pyörittäminen taitaa tulla verenperintönä jo vuosisatojen takaa, sillä esi-isät ovat pitäneet aikanaan mm. maatilaa, kestikievaria ja kauppaa.

Ensimmäinen työpaikka

Oma työurani alkoi jo lapsena isäni omistamassa kuljetusyrityksessä, ensin autoja pestessä ja huoltaessa, sittemmin apumiehenä autojen lastaus- ja purkutöissä sekä ajokortin saatuani kuljettajana. Työpäivät saattoivat olla aika rankkoja, sillä autojen lastaus alkoi usein klo 03:00 aamulla, siirrettävää lastia oli tuhansia kiloja ja työpäivät olivat monesti yli 10-tuntisia. Toki yrityksen paperitöihin tutustuminen kuului myös asiaan. Lukion jälkeen, ennen armeijaa, ehdin vielä ilta- ja viikonlopputöihin Espoon kaupungille harrastus- ja liikuntatilojen valvojaksi. Heh, nuorena sitä jaksoi kummasti touhuta kaikenlaista ?