Lauri Lehmusoja

Töissä

Olen verojuristi ja toimin EK:ssa veroasiantuntijana vastuualueenani ennen muuta henkilöverotus ja ennakkoperintä sekä kansainvälinen verotus ja yritysverotus. Työni sisältää monipuolisesti ajankohtaisten verokysymysten seuraamista ja niihin liittyvää edunvalvontaa, neuvontaa ja koulutusta. Marras- joulukuussa kierrän Suomea kouluttamassa henkilövero- ja ennakkoperintäasioita EK-Tiedon perinteikkäällä Ennakkoperintä-koulutuskiertueella.

 Vapaalla

Kaksi alle kouluikäistä lasta vievät valtaosan vapaa-ajasta, mutta onneksi välillä järjestyy aikaa kuorolaululle ja muille musiikkiharrastuksille sekä juoksu- ja hiihtolenkeille.

 Ensimmäinen työpaikkani

Ensimmäinen työpaikkani oli kesätyö eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen mikrofilmiarkistossa kesällä 1994. Koulupoika otettiin hienosti mukaan lämminhenkiseen työyhteisöön. Tutuksi tuli eläkeyhtiön toiminnassa syntyneiden moninaisten asiakirjojen aakkostaminen ja isojen paperipinojen suoristaminen mikrofilmauskonetta varten. Kesähelteellä ilmastoitu mikrofilmihuone oli mukavan viileä. Manuaalisen arkiston haittapuoletkin tulivat tutuiksi, kun epähuomiossa väärin aakkostettu kansio tarkoitti tuntikausien etsintätalkoita koko osaston voimin.