Penna Urrila

Töissä

Olen EK:ssa johtoryhmän jäsen ja pääekonomisti. Vedän Talouspolitiikka-vastuualuetta, joka vastaa verotuksesta, talouspolitiikasta ja palkkatilastoista. Teemme myös EK:n suhdannebarometrin, investointitiedustelun ja luottamusindikaattorit.

Vapaalla

Kolmen pienen pojan isänä vapaa-ajan täyttävät lasten kanssa puuhailu ja monenlaiset harrastukset. Meri on aina ollut minulle tärkeä elementti, ja olen pitkän linjan meripartiolainen. Purjehtiminen ja navigoinnin opetus ovat kuitenkin viime vuosina vaihtuneet kesämökkeilyyn meren rannalla. Samoin olen aktiivinen muutamissa säätiöissä, jotka tukevat partiotoimintaa.

Ensimmäinen työpaikkani

Olin muutaman lukioaikaisen luokkakaverin kanssa muuttoapulaisena, kun kouluni muutti uusiin tiloihin. Pääsimme mm. siirtämään biologian luokan kokoelmiin kuuluvia täytettyjä eläimiä sekä muuta särkyvää, mitä ei haluttu antaa muuttofirman käsiin. Jo aiemmin olin tehnyt satunnaisia lastenhoitokeikkoja, ja ensimmäinen pidempi työpaikkani oli sitten siivoojana valtiolla, jossa pääsin välillä siivoamaan ministerienkin työhuoneita.