Kati Ruohomäki

Töissä

Teen töitä energia- ja ilmastoasioiden, erityisesti EU:n Green deal -ohjelman parissa. Koen työni merkitykselliseksi, koska tehdyillä päätöksillä on iso vaikutus meidän jokaisen elämään. Kokoan yritysten näkemyksiä esimerkiksi sähköveroista, päästökaupasta ja hiilitulleista, ja kerron niistä Brysseliin ja kotimaan päättäjille. Arvioin toimien vaikutuksia ja välitän yrityksille ja liitoille tietoa siitä, mitä on tulossa. Toimin myös EK:n energia- ja ilmastovaliokunnan sihteerinä.

Vapaalla

Harrastan kaikenlaista kangaspuilla kutomisesta ratsastukseen ja teen talossani insinöörihenkisesti mitä vain, vaikkei taidot ihan riittäisikään. Uppoudun helposti hyviin kirjoihin ja tv-sarjoihin sekä käyn mielelläni elokuvissa.

Ensimmäinen työpaikkani

Asuttiin alakouluaikani osuuskaupan yläkerrassa Ruovedellä, joten olen pienestä pitäen järjestellyt hyllyjä, liimannut hintalappuja, inventoinut tavaroita vuodenvaihteessa yms. Satunnaisten kesätöiden (vahdin kirkkoa, taidenäyttelyä ja pieniä serkkupoikia) jälkeen olin “oikeissa” kesätöissä Hämeenlinnassa Polarpakilla, jossa pakkasin kertakäyttöastioita. Niitä sai laatikollisen mukaansa, joten fuksivuonna ei opiskelijan tarvinnut juurikaan tiskata.