Vanessa Fuller

Töissä

Toimin EK:n tytäryhtiön, EK-Tieto Oy:n koulutussuunnittelijana. EK-Tieto tarjoaa koulutuksia työsuhdeasioissa, palkanlaskennassa ja yritysverotuksessa sekä yritysturvallisuudessa. Työkuvani koostuu monesta eri osa-alueesta koulutusten suunnittelusta ja markkinoinnista aina suoraan asiakaspalveluun. Työkuvani pääpaino on toiminnan kehittämisessä sekä markkinointiviestinnässä.

Vapaalla

Aikoinaan jouduin tiukan valinnan eteen siitä, kummasta löydän päätyöni, liiketaloudenalalta vai musiikista. Musiikki on edelleen tärkeä osa elämääni. Esiintyvänä artistina saan elää stara-unelmaani, kun taas pianon ja säveltämisen parissa teen erilaista luomistyötä. Pienet näyttelijäsivuroolit sekä avustajana toimiminen vie minut ajoittain aivan toisenlaiseen maailmaan. Mieleni pidän virkeänä ja kielitaitoni tallella satunnaisilla tšekinkielen käännös- ja tulkin töillä. Toimin myös SOS-Lapsikylän vapaaehtoisena. Suurin osa vapaa-ajastani kuitenkin kuluu rakkaan perheen kanssa harrastaen ja maailmalla matkustaen, lasten harrastuksissa heitä tsemppaillen, kuten jalkapallokentän laidalla huoltaen (ja huutaen) ja musiikistaan nauttien. Olen viime aikoina löytänyt myös kävely- ja juoksupolut, ja nautinkin suunnattomasti luonnon tarjoamasta kauneudesta sekä hengähdystauosta kulttuuri-, liike-elämä-, musiikki- ja elokuva-ala-aiheisia podcasteja kuunnellen.

Ensimmäinen työpaikkani

Ensimmäinen työtehtäväni taisi olla ystävyyskaupunkien välisellä leirillä Tšekkoslovakiassa, jolle teininä osallistuin. Tuurasin virallista tulkkia hetkellisesti. Palkkiollani ostin muovikassillisen karkkia ja täytekakun, ja kutsuin koko leirin nauttimaan herkuista kanssani. Ensimmäinen pitkäaikaisempi kesä- ja viikonlopputyöpaikkani löytyi Esson kahvilasta. Yrittäjän tyttärenä olen luonnollisesti toiminut nuoresta pitäen myös perheemme yrityksissä niin vapaa-ajallani kuin työsuhteissakin. Tutuiksi tuolloin tulivat niin siivoaminen, asiakaspalvelu, hampurilaisten teko, meriantiikkiliikkeessä myyminen kuin kirjapainotuotteiden tuotekehitys ja myynti. Opin jo varhain, ettei mikään työ tai asema ole vähäpätöisempää tai arvokkaampaa kuin toinen, vaan kaikki olemme tärkeä osa yhtä, valtavaa kokonaisuutta.