Pk-johtaja bloggaa: Yrittäjä – kiitos työstä, riskinotosta ja työpaikoista!

04.09.2020

Siniristiliput liehuvat 5.9. yrittäjien kunniaksi – EK onnittelee Suomen kaikkia yrittäjiä! Pian juhlapäivän jälkeen maamme päättäjillä on budjettiriihessä tilaisuus tehdä myös aitoja tekoja yrittäjien hyväksi, muistuttaa pk-johtaja Jouni Hakala. Parannetaan siis yrittäjän toimintaedellytyksiä ja työllistämisen kannusteita. Se on yhteiskunnalle kannattava investointi.

Tämän vuoden Yrittäjän päivän teema on 5.9. #sellainenonyrittäjä. Osuva teema johtaa kysymykseen, millainen se yrittäjä sitten oikeastaan on?

Yhteistä monelle yrittäjälle varmaan on usko omaan tekemiseen, riskinotto ja – kyllä vain – pitkät työpäivät, jossa liiketoiminnan käytännön joustoa toteuttaa yrittäjä itse lähipiirinsä kanssa. Häämöttävä onnistuminen yrittämisessä on toki valtavan palkitsevaa, kuten myös matka sinne. Vapaus ja vastuu omista asioista heijastunee myös tuoreessa Talous ja Nuoret TAT:n tutkimuksessa, jossa jopa kolmasosa nuorista voisi nähdä itsensä yrittäjinä. Nuorten yrittäjyyden noste on erinomaista!

Koronapandemian aiheuttamat haasteet yhteiskunnalle ovat kuitenkin valtavia. Työ, yrittäminen, omistaminen ja osaaminen ovat avainsanoja tulevaisuuden hyvinvoinnille.

Valtaosa yrittäjistä on yksinyrittäjiä. Kynnyskysymys koko yhteiskunnalle on, miten yksinyrittäjä rohkaistuisi työllistämään ja miten jo työllistävä yrittäjä voisi uskoa tulevaisuuteen ja ottaa uuden kasvuloikan. Yhteiskunnalle parhaimman sadon tuottaa yrittäjyyden toimintaympäristön pitkäjänteinen kehittäminen, olkoonpa kyse työlainsäädännöstä, verotuksesta, luvituksista jne. Nyt budjettiriihessä olisi oiva mahdollisuus luoda uskoa yrittäjille konkreettisilla ja työllistämistä edistävillä päätöksillä.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK haluaa lämpimästi onnitella ja kiittää jokaista suomalaista yrittäjää!