Business Finlandilta ripeästi rahoitusta koronakriisin keskelle

26.03.2020

Valtion innovaatiorahoittaja Business Finland on käynnistänyt kaksi uutta rahoituspalvelua helpottamaan yritysten koronakriisistä johtuvaa ahdinkoa. Valtio osoitti tätä varten ensi vaiheessa 150 miljoonaa euroa ja on korottamassa rahoitusta lisätalousarviossa vielä 700 miljoonaan.

”Yritysten jatkuvuus voi olla nyt päivistä kiinni. Siksi Business Finlandin ripeä prosessi on elintärkeää”, arvioi Riikka Heikinheimo.

Business Finland teki ripeällä liikkeellelähdöllä varmasti ketteryyden Suomen ennätyksen, iloitsee EK:n johtaja Riikka Heikinheimo:

”Koronan kriisitoimissa on korostettu nopean toimeenpanon elintärkeyttä. Business Finland vastasi huutoon: yritykset saivat ensimmäiset koronaan liittyvät rahoituspäätökset yhden vuorokauden sisällä haun alkamisesta 19.3.”

Business Finlandin tukimuodot ovat nimeltään esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteissa ja kehitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteissa.

  • Esiselvityksen kokonaiskustannus voi olla enimmillään 12.500 euroa
  • Varsinaisen kehittämishankkeen kokonaiskustannus voi enimmillään olla 125.000 euroa.
  • Business Finlandin rahoitusosuus molemmissa tapauksissa poikkeuksellisen korkea eli 80 %.
  • Rahoitusta voidaan maksaa jopa 70 % ennakkona.

Kyseessä ei ole perinteinen innovaatiorahoitus vaan pikemminkin siltarahoitus, jolla autetaan yrityksiä selviämään kriisivaiheen yli.

Rahoitus on tarkoitettu erityisesti matkailualalle sekä luoville aloille. Lisäksi ajatuksena on tukea kaikkia niitä aloja, joiden tuotantoketju on murtunut koronapandemian vuoksi ja joilla yritykset joutuvat kiireesti hakemaan uusia alihankinta- tai jakelukanavia.

Alkutuotantoa ei voida Business Finlandin säädöspohjan vuoksi rahoittaa. Tämä rahoitus ei myöskään ole käytettävissä suurille yrityksille eikä toiminimille.

Lue lisää Business Finlandin verkkosivuilta.