EK kannustaa yrityksiä mukaan rasisminvastaiseen Me puhumme teoin -kampanjaan

27.08.2024

Valtioneuvoston käynnistämä Me puhumme teoin -kampanja haastaa kaikki yhteisöt, yritykset, järjestöt ja organisaatiot mukaan rakentamaan yhdenvertaista, rasismista vapaata Suomea konkreettisin teoin. EK on mukana kampanjassa.

”Maailma ei ole täydellinen. Suomi ei ole täydellinen. Suomalaiset työpaikat eivät ole täydellisiä. Syrjintää tapahtuu liian paljon. Oleellista on pyrkiä tunnistamaan tilanteet ja myös omat ennakkoluulomme. Siten voimme tehdä Suomesta paremman paikan kaikille täällä oleville”, kampanjan lanseeraukseen osallistunut EK:n johtaja Ilkka Oksala kommentoi blogitekstissään.

Me puhumme teoin tarjoaa mukaan tuleville toimijoille konkreettisia tekoja, joilla saadaan muutosta aikaan. Mukana olevat organisaatiot sitoutuvat kampanjan kattositoumukseen sekä omiin toimenpiteisiinsä.

Kannustamme yrityksiä lähtemään mukaan kampanjaan, toimimaan rasismia vastaan ja edistämään yhdenvertaista yhteiskuntaa.

Lue lisää ja tutustu kampanjaan

EK:n oppaasta vinkkejä työpaikoille

EK:n 10 tapaa edistää syrjimättömyyttä työpaikoilla -oppaasta saat vinkkejä käytännön toimiin työpaikalla. Oppaassa jäsenyrityksemme kertovat hyviä käytäntöjä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisessä. Oppaassa listatut esimerkit soveltuvat kaikenkokoisille työpaikoille näiden toimialasta riippumatta. Esimerkkilista toimenpiteistä ei ole tyhjentävä, vaan keskustelunavaus.

Lue lisää ja tutustu oppaaseen