Elinkeinoelämän vahva tuki Koronavilkku-sovelluksen mahdollisimman laajalle käyttöönotolle

Koronalle mahdollisesti altistuneiden henkilöiden jäljittämistä helpottava Koronavilkku-sovellus on käytössä. Sovelluksen lataaminen ja käyttö on vapaaehtoista. Lataaminen vaatii älypuhelimen, joka onkin käytössä yli 80 prosentilla suomalaisista.

Lisätietoja sovelluksesta THL:n sivuilla: Koronavilkku

Viime viikkojen tietojen mukaan tartunnan saaneiden osalta tyypillisesti enintään puolessa tapauksissa tartunnan lähde on kyetty jäljittämään. Jäljittämisen perustuessa lähinnä siihen, keitä henkilö muistaa tavanneensa lähietäisyydeltä tietyllä ajanjaksolla on aivan selvää, ettei tällainen metodi yksinään riitä. On tilanteita esim. julkisessa liikenteessä, asioinnin yhteydessä ja myös joillakin työpaikoilla, jolloin ihmisen on täysin mahdotonta nimetä henkilöt, joiden kanssa hän on ollut lähikontaktissa, millä jäljityksessä tarkoitetaan yli 15 minuutin aikaa alle kahden metrin etäisyydellä. Onkin selvää, että tälle turvalliselle, tietosuojan vaatimukset hyvin huomioivalle jäljityssovellukselle on suuri tarve.

Sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää jo ensimmäisen kuukauden aikana. Sovelluksen teho koronan vastaisessa taistelussa perustuukin juuri siihen, että mahdollisimman moni ottaisi sen käyttöön.

Elinkeinoelämä antaa vahvan tukensa sovellukselle ja sen mahdollisimman laajalle käyttöönotolle. Kaikilla meillä on tehtävämme ja vastuumme koronan vastaisessa taistelussa.

Tunne vastuusi – lataa sinäkin Koronavilkku!