Jenni Ruokosesta EK:n uusi alueasiantuntija

19.09.2016

Hallintotieteiden maisteri Jenni Ruokonen (37) on nimitetty EK:n alueasiantuntijaksi 1.10.2016 alkaen. Hänen päätehtävänään on koordinoida EK:n alueellista pk-toimintaa ja kehittää yhteistyötä kauppakamarien kanssa.

Jenni Ruokonen iloitsee päästessään kentälle, vuorovaikutukseen yritysten kanssa.  (Kuva: Marjut Hentunen)

Jenni Ruokonen iloitsee päästessään kentälle, vuorovaikutukseen yritysten kanssa. (Kuva: Marjut Hentunen)

Uuden strategian myötä pienet ja keskisuuret työnantajayritykset ovat entistä selkeämmin EK:n toiminnan keskiössä. Pk-yksikkö saa Jenni Ruokosesta uuden vahvistuksen, jonka tehtävänä on kehittää ja tiivistää vuorovaikutusta yrittäjäkentän kanssa.

Ruokonen on toiminut vuodesta 2011 alkaen EK:n edunvalvojana työvoima- ja koulutuspolitiikan kysymyksissä. Tätä ennen hän työskenteli Pirkanmaan ELY-keskuksessa työvoima- ja osaamistarpeiden ennakoinnin tehtävissä.

Ruokosen tehtäväkenttä on pk-toiminnan ytimessä, kertoo PK-johtaja Jouni Hakala:

– Aluetoiminta on tärkeä suora väylä päästä vuorovaikutukseen jäsenyritysten kanssa. Tässä kumppaneinamme ovat eri puolilla Suomea toimivat kauppakamarit. Meillä on niiden kanssa jo erinomaiset yhteistyökokemukset mm. EK-foorumien muodossa. Jenni tulee keskittymään kauppakamarikumppanuuden jatkokehittämiseen ja myös linkittämään EK:ta maakuntien kasvavaan rooliin. Maakuntauudistus lisää muutoinkin alueellisen vuorovaikutuksen merkitystä.

Uudessa tehtävässä Ruokosta innostaa vuoropuhelu yritysten kanssa:

– Yritysten arjen kautta konkretisoituvat ne asiat, joihin EK voi vaikuttaa. Toisaalta näen työssäni vahvan yhteyden koko Suomen kehittämiseen. Tulevaisuuden työpaikat syntyvät ennen kaikkea pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Jo yksin tästä syystä on koko Suomen etu, että luomme niille parhaat mahdolliset toimintaedellytykset.