Jyri Häkämies tyytyväinen neuvottelujen jatkumiseen

29.04.2015

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies on tyytyväinen alkuillasta käytyihin keskusteluihin yhteiskuntasopimuksesta. Hänen mukaansa ilmapiiri oli rakentava ja keskusteluissa kartoitettiin yhteistä tahtotilaa ja tavoitteita.

– Hallitustunnustelija Juha Sipilän johdolla käydyissä keskusteluissa sovittiin työryhmien perustamisesta, joilla yhteiskuntakuntasopimusta viedään eteenpäin. EK osallistuu näihin neuvotteluihin  ja antaa niihin täyden panoksensa, Häkämies sanoo.

Kolme työryhmää aloittaa työnsä jo huomenna Vapun aattona. Järjestöt nimeävät nyt edustajansa Tuottavuus ja työelämä-, Työllistämisen helpottaminen- sekä Digitalisaatio ja investoinnit –työryhmiin.

– Me edistämme talouskasvua ja työllisyyden nostoa koskevia tavoitteita. Keskeistä on, että Suomi pystyy ottamaan kilpailukyvyssä kiinni 15:n prosentin eroa kilpailijamaihin. Me pyrimme myös siihen, että hallituskauden aikana työllisyysaste nousisi 72 prosenttiin. Tavoitteet ovat kovat, mutta myös tilanne tällä hetkellä on sellainen, että näihin on pyrittävä, Häkämies toteaa.