Yrittäjäjärjestöjen kiertue: Ammatillinen koulutus yritysten ulottuville

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät ja kauppakamarit haluavat madaltaa jäsenyritystensä kynnystä hyödyntää oppilaitosyhteistyön uusia mahdollisuuksia, joita ammatillisen koulutuksen uudistus luo. Ympäri Suomea järjestettävät tietoiskut lupaavat käytännön tärppejä ja oppilaitoskontakteja otsikolla ”10 askelta onnistumiseen”.

Ammatillisen koulutuksen suuri reformi on astunut alkuvuodesta voimaan. Yritysten ja työnantajien ulottuvilla on nyt monipuolinen keinovalikoima, joka auttaa niitä saamaan taloon uutta osaamista yhteistyöllä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Koulutus on entistä joustavampaa ja työelämälähtöisempää – kunhan tuntee uuden järjestelmän toimintaperiaatteet ja käytännön tärpit.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät ja kauppakamarit toteuttavat yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa  aluetapahtumien kiertueen otsikolla ”10 askelta onnistumiseen”. Kiertueella keskitytään erityisesti työpaikalla tapahtuvan oppimisen toteuttamiseen. Yli 10 paikkakunnalla järjestettävien perehdyttämistilaisuuksien kohderyhmänä ovat paikalliset yritykset ja työnantajat.

Tehokkaat parin tunnin tietoiskut avaavat ammatillisen koulutuksen uusia mahdollisuuksia käytännönläheisellä ja vuorovaikutteisella tavalla. Yritykset saavat myös täsmäneuvontaa ajankohtaisen osaamistarpeensa täyttämiseksi. Oman alueen oppilaitokset ovat tilaisuuksissa mukana.

EK:n johtava asiantuntija Mirja Hannula toivoo, että kiertue poikii onnistuneita kohtamisia ja konkreettista hyötyä yrityksille:

– Yhteistyö oppilaitosten kanssa tarjoaa hyvän rekrytointikanavan ja mahdollisuuden kouluttaa henkilöstöä. Tällä järjestöjen yhteisellä kampanjalla kannustamme yrityksiä ottamaan konkreettisia ensiaskeleita yhteistyössä ammatillisen koulutuksen kanssa.

Laita jo kalenteriisi oman paikkakuntasi tapahtuma

Ensimmäiset tilaisuudet on pidetty jo Lohjalla, Hyvinkäällä, Raumalla ja Tampereella. Kiertue jatkuu seuraavilla paikkakunnilla:

Jokaisesta aluetilaisuudesta infotaan vielä sähköpostilla EK:n paikallisia jäsenyrityksiä.