Yritys – tarjoa kesätöitä ulkomaisille opiskelijoille!

18.02.2020

EK on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääkumppaneita ja haastaa jäsenyrityksensä tarjoamaan kesätöitä 14 – 29-vuotiaille nuorille. Erityisen ajankohtaista on saada Suomessa opiskelevat ulkomaalaiset mukaan suomalaiseen työelämään.

Viime kesänä EK:n jäsenyritykset tarjosivat noin 130.000 kesätyöpaikkaa. Vaikka taloustilanne näyttäisi vaikeutuvan, tavoittelee EK tulevallekin kesälle edellisvuosien korkeaa tasoa.

EK jatkaa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääkumppanina. Hankkeen tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja onnistuneita ensiaskelia työelämään.

EK:n erityisteemana tämänvuotisessa kampanjassa ovat ulkomaiset nuoret, jotka suorittavat tutkintoaan Suomessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa, kertoo EK:n HR-asioista ja osaamisesta vastaava johtaja Taina Susiluoto:

”Kannustamme yrityksiä palkkaamaan ulkomaisia opiskelijoita kesätöihin tai vaikkapa harjoitteluun. Näin yrityksen arkeen ja liiketoimintaan saadaan arvokasta kansainvälistä näkökulmaa. Opiskelija voi auttaa avaamaan vientiväyliä tai tarjota verkostoja omaan kotimaahansa. Vastaavasti kesätyökokemus auttaa kiinnittymään suomalaiseen työelämään ja yhteiskuntaan. ”

Yritys – kerro ulkomaisten talenttien rekrykokemuksista!

EK haluaa kuulla yrityksiltä, millaisia kokemuksia ne ovat saaneet ulkomaisten opiskelijoiden palkkaamisesta. Nostamme niitä mielellämme esille viestinnässä! Ota yhteyttä EK:n asiantuntijaan Mikko Vieltojärveen (etunimi.sukunimi@ek.fi).

Onnistunut kesätyö on ainutkertainen tilaisuus tehdä hyvä ensivaikutelma tulevaisuuden työntekijöihin ja vaikuttaa heidän työuransa ensiaskeliin. Samalla yrityksen oma työnantajamielikuva vahvistuu, mistä on etua, kun kilpailu tulevaisuuden osaajista kiristyy. Palkkaamalla ulkomaisen opiskelijan kesätyöhön yritys voi myös arvioida ja parantaa omia edellytyksiään palkata ulkomaisia työntekijöitä ja laajentaa rekrytointipohjaansa, Susiluoto muistuttaa.

Ulkomaalaisille opiskelijoille soveltuvia kesätyöpaikkoja voi ilmoittaa Jobs in Finland ja Vastuullinen kesäduuni -sivustojen kautta.