työ + perhe

Tulosta

Suomen tulevaisuuden turvaamiseksi esitetään paljon monimutkaisia laskukaavoja. Pohjan hyvinvoinnillemme – muun muassa tasa-arvolle, työvoiman saatavuudelle, eläkkeille ja julkisen talouden rahoitukselle – muodostaa lopulta yksi yhtälö, jonka ratkaiseminen ei vaadi funktiolaskinta ja taulukkokirjaa.

Tällä yhtälöllä on kaksi muuttujaa.

Yksilöllisestä yhteiskunnan kokoiseksi kasvava yhtälö ratkaisee tulevaisuutemme. Syntyvyys on romahtanut nopeasti 1800-luvun nälkävuosien tasolle. Syitä etsitään usein työn ja perheen yhteensovittamisen haasteista.

Yhtälön ratkaisut lähtevät asenteista. Miten perhevapaat saadaan jokaisen vanhemman kalenteriin? Löytyisikö työssäkäynnin aikoihin ja tapoihin lisää joustoja? Minkä kiven kääntäminen toisi elämään enemmän vakautta ja vähemmän epävarmuutta? Mistä löytyvät lastenhoidon turvaverkot arjessa ja arjen yllättäessä? Voisimmeko keskustella vähemmän ongelmista ja enemmän onnesta?

Tarvitaan enemmän perhemyönteistä puhetta, perhemyönteisiä asenteita ja ennen kaikkea perhemyönteisiä konkreettisia ratkaisuja.

työ + perhe – Ratkaistaan arjen yhtälö!

työ + perhe -kampanja on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kampanja.

Kaikki työpaikat ja perheet ovat erilaisia. Siksi ratkaisut, jotka sopivat yhtäälle, eivät pure toisaalla.

Kampanja haastaa yrityksiä ja muita työnantajia etsimään ja nostamaan esiin työn ja perheen yhteensovittamista tukevia ratkaisuja, jokaisen työpaikan omista lähtökohdista käsin.

Lue lisää kampanjasta:

Mukaan haasteeseen #työplusperhe-ratkaisuehdotuksia
EK:n perhepoliittiset tavoitteet Info