Lotta Nymann-Lindegren

Johtaja

040 509 6527

Työssä

Johdan EK:n EU-vastuualuetta ja olen johtoryhmän jäsen. EU-vastuualue koordinoi EK:n EU-edunvalvontaa ja vastaa laaja-alaisista EU-teemoista kuten EU:n poliittisista painopisteistä, sisämarkkinoista, rahoituksesta, laajentumisesta ja oikeusvaltiokysymyksistä. EK:n tavoitteena on vahva Suomi vahvassa Euroopassa, ja haluamme yhteistyössä jäsenliittojemme kanssa vaikuttaa aktiivisesti siihen, että sisämarkkinat vahvistuvat, vihreä siirtymä etenee ja EU:sta tulee entistä kestävämpi, kilpailukyisempi ja vaikuttavampi globaali toimija.

Vapaalla

Rakkain harrastukseni on musiikki, ja iloa arkeen tuovat erityisesti treenit ja monenlaiset esiintymiset Philomela-kuoron riveissä. Maailmaa on kierretty ja toivottavasti vähän parannettukin siinä sivussa. Viihdyn myös joogamatolla, lenkkipolulla ja uima-altaassa – ja tietenkin rakkaan perheeni parissa. Toinen kotikielemme on tanska, ja lomareissut suuntautuvatkin usein Tanskaan sukulaisten ja ystävien luo. Yhteistä aikaa vietämme paljon myös mökillä Hauhon kauniissa maisemissa.

Ensimmäinen työpaikkani

Viihdyn lasten kanssa,  ja ensimmäiset taskurahat tienasin maalla pikkuserkkuja paimentamalla ja aputyttönä Ilorannan täysihoitolassa. Ensimmäinen oikea työpaikka oli kesätyö Stockmannin puhelinvaihteessa. Se oli aikaa ennen digitalisaatiota, ja alkuun puhelinkeskuspöytä monine nappuloineen ja numeroluetteloineen hieman jännitti. Nopeasti kuitenkin opin, minkä koodin takaa löytyivät Tampereen tavaratalon naisten alusvaatteet, mistä taas keittiötarvikkeet Itäkeskuksessa. Hommassa vaadittiin palvelualttiutta, kielitaitoa ja joskus myös pitkää pinnaa, Stockmannilta kun tiedusteltiin kaikkea mahdollista hautauspalveluista ja tohtorinhatuista ISO-standardeihin.

Kirjoitukseni

Lotta Nymann-Lindegren: Mistä on hyvä meppi tehty?

Eurovaalien ennakkoäänestys on täydessä vauhdissa ja suomalaiset kantavat – toivottavasti ahkerasti – ääniä uurnaan valitakseen...
03.06.2024

Lotta Nymann-Lindegren: EU tarvitsee sisämarkkinoiden päivityksen

Eurooppa-päivänä ei voi puhua EU:n tulevaisuudesta ilman että puhuu sisämarkkinoista. Ne ovat paitsi Suomen talouden...
09.05.2024