Timo Neuvonen

Työssä

Työskentelen asiantuntijana EK:n palkkatilastoryhmässä. EK kerää suurimman osan yksityisen sektorin palkkatilastoaineistoista ja tuottaa niistä alakohtaiset palkkatilastot. Palkkatilastoja käytetään ansiokehityksen sekä palkkatasojen ja -rakenteen seuraamiseen EK:ssa, työnantajaliitoissa ja jäsenyrityksissä. Palkkatilastotietoja tarvitaan myös työehtosopimusneuvotteluissa arvioitaessa mahdollisten palkankorotuksien kustannusvaikutuksia. Vastuullani on työntekijöiden neljännesvuosipalkkatilasto, joka kerätään kerran vuodessa 4. vuosineljännekseltä.

Vapaalla

Vapaa-ajallani ulkoilen, mökkeilen ja nikkaroin niin kotona kuin mökilläkin. Osanani on myös hoitaa logistiikkaa perheen harrastuksissa. Lisäksi harrastan kulduuria mm. teatterin, museoiden ja musiikin muodossa.

Ensimmäinen työpaikkani

Maalla lapsuuteni viettäneenä fyysinen työ on tullut tutuksi jo hyvin nuorena. Ensimmäinen varsinainen työpaikkani oli pioneerivarikolla sytyttimien kokoaminen. Homma oli tarkkaa eikä virheille juurikaan ollut sijaa. Työturvallisuus oli huomioitu mm. työskentelytilan muotoilussa ja materiaaleissa siten, että tila laajeni lasiseen takaseinään. Näin mahdollinen paineaalto ei romahduttanut koko rakennusta. Toki nykyinenkin työni vaatii tarkkuutta, mutta mahdollista virhettä ei ole tarvinnut huomioida työhuoneeni muodossa eikä materiaaleissa.