EK luopuu keskusjärjestösopimuksista, sopiminen jatkuu liittojen toimesta

EK luopuu nykyisistä keskusjärjestösopimuksista. Jatkossa EK:n sääntömuutoksen seurauksena tämän kaltaisista asioista sopiminen siirtyy liittotasolle. Jäsenliitot ovat sitoutuneet kunnioittamaan keskusjärjestösopimuksia työehtosopimuskauden loppuun asti.

EK teki sääntömuutoksen, joka tuli voimaan vuonna 2016. Sen seurauksena EK ei enää tee keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja. EK ei myöskään voi olla osapuolena keskusjärjestösopimuksissa, jotka liittyvät sääntömuutoksen alaan kuuluviin työmarkkinakysymyksiin.

Tällaisia keskusjärjestösopimuksia on ollut 22, mutta monilla toimialoilla ne on jo aiemmin korvattu omilla alakohtaisilla sopimuksilla. Tämä kertoo siitä, ettei sama malli sovi kaikille, vaan toimialojen tarpeiden tulee heijastua työehtosopimusten sisältöön.

Yhteistyön hengessä EK on informoinut asiasta etukäteen valtiovallan ja työntekijäpuolen ylimpiä päättäjiä.

Lisätietoja

Kommentit 7

7 vastausta artikkeliin EK luopuu keskusjärjestösopimuksista, sopiminen jatkuu liittojen toimesta
 1. Wuhuu sanoo:

  Tää on hyvä ne lakkaa olemasta puolin ja toisin. Ei tuu ikävä irtisanoutumis aikaa

 2. Supikoira sanoo:

  Toivottavasti suomalaisilla katkeaa vihdoin se ns. kamelin selkä. Olisi aivan oikein tälle hallitukselle ja EKlle että tulisi villi loppuvuosi. Tällainen duunareiden kyykyttäminen ei voi jatkua. Se on ainoastaan kuluttajat ja suomen sisämarkkinat jotka tätä Oy Suomi Ab:tä pyörittää.

 3. if.... sanoo:

  Elisan johtaja johtaa Ek:ta ja irtisanoo sopimukset, sanotaan Elisan sopimukset irti.

  • Supikoira sanoo:

   Niin ja nyt tämä sama sankari haluaa, että palkat laskee 10-15%. Nyt näkyy selvästi se mikä on EK:n tavoite. Harmi vaan, että EK:n loppumattomassa ahneudessa he ajavat suomen kuilun partaalle.

Kommentoi