Kaisa Soro-Pesonen valittu EK:n Brysselin toimiston johtoon

07.01.2021

Valtiotieteen maisteri Kaisa Soro-Pesonen on nimitetty Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin toimiston päälliköksi 11.01.2021 alkaen.

Kaisa Soro-Pesosella on takanaan 16 vuoden ura Brysselissä. Hän siirtyy EK:hon Euroopan komissiosta, jossa on toiminut komissaari Jutta Urpilaisen kabinetissa politiikkakoordinaattorina sekä digi- ja liikenneasioista vastaavana kabinetin jäsenenä.

Tätä ennen hän on ollut pitkään osakkaana ja johtajana kahdessa brysseliläisessä  vaikuttajaviestintätoimistossa (Miltton ja Kreab).

Soro-Pesonen on erikoistunut pohjoismaisten yritysten EU-edunvalvontaan ja vaikuttajaviestintään. Hänellä on pitkä kokemus muun muassa liikenne- ja infrastruktuuriasioista, EU:n energia- ja metsäpolitiikasta sekä kulutustavaroiden sisämarkkinasääntelystä.

”Euroopan unioni on taitekohdassa, jossa tarvitaan yhteisiä ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin. Muuttuva geopoliittinen tilanne, ilmastonmuutos ja digitalisaatio edellyttävät läheistä yhteistyötä elinkeinoelämän ja poliittisen päätöksentekokoneiston välillä. Suomalaisella elinkeinoelämällä on tähän keskusteluun paljon annettavaa”, sanoo Soro-Pesonen.

”On arvokasta saada EK:n joukkueeseen Kaisa Soro-Pesosen tasoinen laaja-alainen ja kokenut EU-ammattilainen. Hänen asiaosaamiselleen ja verkostoille tulee varmasti paljon käyttöä”, sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Soro-Pesonen raportoi johtaja Petri Vuoriolle, joka vastaa EK:ssa 1.1.2021 alkaen elinkeinopolitiikasta ja yrittäjyydestä sekä EU- ja kauppapolitiikasta. Vuorio toimi vuodenvaihteeseen asti EK:n Brysselin-toimiston ja EU-edunvalvonnan johtajana.