Cleantech Summit – välietappi matkalla cleantechin supervallaksi

21.01.2014

EK:n Ympäristöfoorumi on mukana järjestämässä vuoden tärkeintä kestävän liiketoiminnan tapahtumaa. Green Growth & Cleantech Summit II järjestetään Helsingissä 25. 2.

Tapahtumakeskus Telakalla Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa on puhumassa ja keskustelemassa pääministeri Jyrki Katainen, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja ympäristöministeri Ville Niinistö sekä yli 20 suomalaista yritysjohtajaa, vaikuttajaa ja cleantech-alan asiantuntijaa. EK:ta tapahtumassa edustavat mm. johtaja Leena Mörttinen sekä Ympäristöfoorumin puheenjohtaja Hans Sohlström.

Summitissa kerrotaan yritysten ja organisaatioiden toiminnasta kestävän talouden edistämiseksi. Asiantuntijapaneeleissa keskeisenä teemana on Suomen asema cleantech-osaajana. Suomella on hyvät lähtökohdat tuottaa maailmanlaajuisesti merkittäviä tuotteita ja palveluja, jotka parantavat materiaali- ja energiatehokkuutta. Mutta pystymmekö me hyödyntämään nämä mahdollisuudet?

Kestävän kasvun ja cleantechin merkittävyyden keskeisimpänä taustatekijänä on maapallon luonnonvarojen niukkuus. Aiempaa parempien teknologioiden ja palvelujen kehittäminen ei kuitenkaan yksin riitä, vaan ne on pystyttävä myös myymään globaaleille markkinoille.

Edellinen Summit kokosi vuonna 2012 yhteen 600 asiantuntijaa eri aloilta ja yritykset antoivat sitoumuksia kestävän talouden edistämiseksi. Puolitoistavuotta on kulunut. On aika katsoa mitä on tehty ja minne uudet tavoitteet on asetettava. Annetuista lupauksista on nähtävissä muutamia tiivistelmiä tilaisuuden verkkosivuilla.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu pikaisesti!

Keskustelua käydään myös Twitterissä: #cleantechsummit