EK:n International Business Club kutsuu mukaan Suomeen muuttaneita ammattilaisia

16.05.2024

EK:ssa toimii kansainvälisten ammattilaisten foorumi nimeltä International Business Club IBC. Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian’in puheenjohtama verkosto tuo yhteen Suomeen muuttaneita eri alojen ammattilaisia sekä suomalaisia elinkeinoelämän ja politiikan vaikuttajia. Syksyllä pilotoidaan ulkomaisten opiskelijoiden mentorointiohjelmaa. See translation in English.

EK:ssa toimiva International Business Club IBC tarjoaa foorumin, jolla eri puolilta maailmaa Suomeen rekrytoidut ammattilaiset pääsevät käsittelemään EK:n kanssa Suomen talous- ja elinkeinopolitiikan ajankohtaisia kysymyksiä. Haemme yhdessä keinoja siihen, kuinka tehdä Suomesta kansainvälisempi ja miten vauhdittaa kansainvälistä liiketoimintaa. IBC-verkoston puheenjohtajana toimii Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian.

IBC tarjoaa osallistujille myös keinon verkostoitua Suomen elinkeinoelämän ja politiikan vaikuttajien kanssa. Toukokuussa tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala ja Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko olivat IBC:n vieraana ideoimassa Suomelle uusia keinoja houkutella kansainvälisiä osaajia ja parantaa heidän viihtyvyyttään täällä. Paikalla oli myös eri maiden suurlähettiläitä sekä ulkomaisia opiskelijoita.

Opiskelijoiden mentorointiohjelma valmisteluun

IBC:n seuraava aloite liittyy kansainvälisille opiskelijoille tarkoitettuun mentorointiohjelmaan, jota EK alkaa valmistella yhteistyössä jäsenyritystensä kanssa.

Ideana on kehittää palvelu, jonka avulla ulkomaiset opiskelijat voisivat saada Suomi-tietoutta, työelämäsparrausta ja vertaistukea niiltä kansainvälisiltä työntekijöiltä, jotka ovat jo mukana suomalaisessa työelämässä ja ovat tänne kotiutuneet. Samalla yritykset pääsevät tarjoamaan uramahdollisuuksia kansainvälisille nuorille.

Tavoitteena on käynnistää mentorointiohjelman pilotti syksyllä pääkaupunkiseudulla. Toimitamme sitä koskevaa lisätietoa kesän jälkeen koko IBC-verkostolle.

Liity mukaan tai laita viestiä eteenpäin!

Oletko Suomessa työskentelevä kansainvälinen osaaja? Tai löytyykö sellainen yrityksestäsi tai verkostostasi? Kannusta häntä liittymään EK:n International Business Clubiin, jolloin hän saa kutsun seuraavaan verkostoitumistilaisuuteen tai muuhun aktiviteettiin!

Tutustu IBC:hen Liity mukaan!

 

Translation in English