EK:n Yrittäjäpaneeli – jäsenyritysten väylä vaikuttaa pk-edunvalvontaan

Yrittäjäpaneelin avulla EK:n jäsenyritykset pääsevät ottamaan kantaa ajankohtaisiin lainsäädäntöhankkeisiin ja poliittisiin päätöksiin.

EK uudistuu voidakseen toimia entistä tehokkaammin suomalaisten pk-yritysten hyväksi, vahvistaa EK:n PK-johtaja Jouni Hakala:

– Kehitämme tapoja, joilla jäsenyritykset pääsevät vaikuttamaan EK:n edunvalvontaan. Vuorovaikutus on yhtä tärkeää EK:n asiantuntijoille, jotka tarvitsevat suoraa palautetta kentältä. Näihin tarpeisiin pk-tiimimme on kehittänyt Yrittäjäpaneelin.

Yrittäjäpaneelilla selvitetään jäsenistön näkemyksiä, huolia ja ratkaisuehdotuksia ajankohtaisiin kysymyksiin, joissa EK haluaa vaikuttaa päätöksentekoon.

Jokaisen yrittäjäpanelistin vastaus on tärkeä, sanoo Hakala:

– Vastauksia hyödynnetään, kun EK määrittelee edunvalvontatavoitteitaan ja perustelee niitä päättäjille. Tulokset ovat arvokkaita myös viestinnällisesti, kun tuomme pk-kentän näkemyksiä julkiseen keskusteluun.

Yrittäjäpaneeliin on valittu 700 yritystä, jotka muodostavat edustavan otoksen eri yrittäjäryhmistä eri puolelta Suomea.

Yrittäjäpaneelin on kehittänyt EK:n johtava asiantuntija Jari Huovinen. Hän lupaa EK:n jatkavan myös tähänastisia laajempia yrityskyselyitä, joihin koko jäsenkenttä kutsutaan jatkossakin vastaamaan:

– Nyt käynnistyvällä Yrittäjäpaneelilla on tarkoitus toteuttaa kevyempiä täsmäkyselyitä, joilla päästään selvittämään jäsenistön kannat juuri senhetkisiin polttaviin teemoihin.