Elinkeinoelämän Suurlähettiläspalkinnot 2024 Maimo Henrikssonille, Juha Markkaselle ja Ranskan Team Finland -joukkueelle

29.08.2024

EK:n yrittäjät ovat palkinneet Team Finland -verkoston diplomaatteja, jotka ovat toimineet erityisen tuloksellisesti suomalaisyritysten kansainvälistymisen ja viennin hyväksi haastavina aikoina. Vuoden 2024 Suurlähettiläspalkinnon saavat Ruotsin suurlähettiläs Maimo Henriksson, Singaporen suurlähettiläs Juha Markkanen sekä suurlähettiläs Matti Anttosen johtama Ranskan Team Finland -joukkue.

Suomen suurlähettiläät ja muut Team Finlandin ammattilaiset ovat yritysten korvaamattomia kumppaneita, jotka ansaitsevat lämpimimmät kiitokset, toteavat EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Anne Kangas (Hoitokoti Päiväkumpu) ja kansainvälistymis- ja uudistumisryhmän puheenjohtaja Bengt Westerholm (Beweship):

”Olemme ison yhteisen haasteen edessä, jotta saamme ammennettua kasvua kansainvälisiltä markkinoilta ja käännettyä Suomen viennin laskusuunnan. Kansainvälistymispalveluiden uudistustyön yhteydessä tarvitaan elinkeinoelämän ja ministeriöiden välistä yhteistyötä enemmän kuin koskaan.”

”Suurlähettiläiden rooli on entistäkin merkittävämpi, kun toimimme yhtenä joukkueena niin vienninedistämisessä kuin myös matkailijoiden, investointien ja osaajien Suomeen houkuttelemisessa. Pk-yrityksille on myös tärkeää, että kansainvälistymispalveluiden koko ketju toimii tehokkaasti, maakunnista maailmalle.”

Elinkeinoelämän Suurlähet­ti­läs­pal­kinnon saajat vuonna 2024

Ruotsin suurlähettiläs Maimo Henriksson

Suomen ja Ruotsin kahdenvälisissä suhteissa on ollut käynnissä historiallinen lähentymisvaihe. Suurlähettiläs Maimo Henriksson on toiminut menestyksellisesti ja voimiaan säästämättä etulinjassa, kun myös elinkeinoelämän yhteyksiä on entisestään tiivistetty. Henriksson on osoittanut vahvaa yrityslähtöistä palveluasennetta ja aktiivisuutta sekä toiminut sillanrakentajana Suomi–Ruotsi-yritysyhteistyön konkreettisessa syventämisessä.

Singaporen suurlähettiläs Juha Markkanen

Suurlähettiläs Juha Markkanen tunnetaan Team Finland -aatteen energisenä edistäjänä. Maailmalle siirryttyään hän on vienyt Team Finland -ajattelun onnistuneella tavalla yrityksiä hyödyttävään käytännön työhön. Markkanen on tiimeineen tuottanut yrityksille niin tasokasta markkinainformaatiota kuin konkreettisia ovenavauksia sekä osoittanut esimerkillistä palveluhenkisyyttä.

Ranskan Team Finland -joukkue

Ranskan Team Finland -joukkue on suoriutunut erinomaisesti vienninedistämisen ja kansainvälistymisen palvelutehtävästä Euroopan toiseksi suurimmassa taloudessa. Suurlähettiläs Matti Anttonen on johtanut eri organisaatioista koostuvaa Team Finland -verkostoaan esimerkillisesti ja menestyksellisesti yhtenä joukkueena. Hänen johdollaan Team Finland -ammattilaiset ovat tuottaneet yrityksille arvokasta markkinainformaatiota sekä konkreettisia avauksia niin viennissä, matkailussa kuin investointien houkuttelussa.