Ilkka Paananen, Supercell: Vastuullisuuden pitää liittyä kaikkeen mitä yritys tekee

12.04.2019

Peliala on noussut Suomen suurimmaksi veronmaksajaksi, ja sen tähti Supercell Suomen suurimpien yhteisöveronmaksajien joukkoon. Yksi yhtiön perustajista, toimitusjohtaja Ilkka Paananen sanoo, että Supercellin menestys on johtunut myös onnesta, jota yhtiö haluaa nyt levittää takaisin yhteiskuntaan.

”Haluamme auttaa muita, koska koemme, että olemme olleet hyvin onnekkaita itse”, Paananen toteaa.

Yhtiö on rakentanut Give back -vastuullisuusohjelmansa henkilöstökyselyn perusteella. Kaikilta työntekijöiltä kysyttiin, mihin vastuullisuustyöhön yhtiön tulisi sijoittaa ja panostaa.

”Tärkeimmiksi aiheiksi koettiin koulutus, lapset ja nuoret, ja ympäristö. Haluamme tehdä näissä sekä isoja, globaaleja hankkeita, että lokaaleja projekteja, jotka koetaan paikallisissa toimistoissamme tärkeiksi.”

Vastuullisuusstrategian rakentuminen henkilöstöä kuullen istuu hyvin Supercellin yrityskulttuuriin.

”Haluamme olla firma, jossa kaikki mahdollinen valta ja siihen liittyvä vastuu on pelintekijöillä. Jokainen meistä on vastuussa omasta ja oman tiimin tekemisestä, nimenomaan toinen toisilleen, ei perinteiseen tapaan toimitusjohtajalle, omistajille tai hallitukselle”, Paananen sanoo.

”Koemme suurta vastuuta pelaajia kohtaan, ja totta kai mitä paremmin pelit pärjäävät, sitä isommaksi vastuumme kasvaa.”

Supercellin oman vastuullisuustyön rinnalle on syntynyt myös itsenäisiä projekteja, esimerkiksi Helsinkiin perustettu säätiöpohjainen koodauskoulu Hive Helsinki tai Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan (toinen Supercellin perustaja) perustama Me-säätiö, joka etsii ratkaisuja nuorten syrjäytymiseen.

”Kolmas sektori pystyy täydentämään julkisen puolen toimintaa, varsinkin, kun Suomessa on todella isoja haasteita ja erittäin rajalliset julkiset resurssit vastata niihin kaikkiin”, Paananen uskoo. ”Kolmas sektori on usein ketterämpi toimimaan kuin julkinen puoli. Haluamme säätiönä olla se innovaattori, joka yrittää keksiä kovankin riskin kautta uusia, paljon tehokkaampia konsepteja esimerkiksi juuri nuorten syrjäytymisen vastaiseen taisteluun.”

Johtajan vinkki johtajalle: Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen neuvoo luottamaan henkilöstöön.

”Uskon ihmisiimme ja siihen, että he toimivat luonnostaan vastuullisesti. Uskon myös, että 99 prosenttia tämän planeetan ihmisistä on vastuullisia, ja kun heille antaa sen vapauden ja luottamuksen, he myös toimivat vastuullisesti”, Paananen sanoo.

”Itselleni se, että vastuullisuus olisi erillinen asia tai prosessi yrityksessä, tuntuu todella vieraalta ajatukselta. Vastuullisuuden pitää liittyä jollain tapaa kaikkeen mitä yritys tekee.”

Kuuntele Apple Podcastina Kuuntele Android-laitteessa Kuuntele Spotifyssa Podcastin RSS-tilauslinkki