Infotilaisuus yrityksille 20.4.: Näin haet kustannustukea tai sulkemiskorvausta

08.04.2021

Onko koronakriisi vaikeuttanut yrityksesi toimintaa? Millaista tukea tilanteeseen olisi saatavilla ja kuinka sitä haetaan? EK järjestää jäsenilleen tiistaina 20.4. klo 14.00-15.30 infotilaisuuden, jonka aiheina ovat kustannustuki ja sulkemiskorvaus.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Kustannustuen seuraava haku avautuu yrityksille 27.4.2021.

Sulkemiskorvausta voitaisiin puolestaan maksaa yrityksille, jos niiden toimitilat on lain tai viranomaismääräyksen johdosta pidettävä suljettuina koronavirusepidemian vuoksi. Sulkemiskorvauksen haku käynnistyy toukokuussa.

Infotilaisuudessa saat vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitkä kriteerit yritykset tulee täyttää, jotta kustannustukea/sulkemiskorvausta voi saada?
  • Miten haettava summa määräytyy?
  • Miten sähköinen asiointikanava toimii?
  • Mitä hakemuksen täyttämisessä tulee huomioida?
  • Mitä tietoa hakemuksessa tulee kertoa?

Lisäksi tilaisuudessa käydään läpi valmisteilla olevan tapahtumatakuun tuoreimmat tiedot.

Valtiokonttorista tuista ovat kertomassa maksatusasiantuntijat Anna Leppänen ja Helmi Hämäläinen. Infotilaisuuden avaa EK:n pk-johtaja Petri Vuorio.

Ilmoittaudu infotilaisuuteen tästä linkistä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen ja linkin, jonka kautta pääset seuraamaan verkkolähetystä 20.4. klo 14 omalta tietokoneeltasi tai vaikka kännykästä. Tilaisuuden aikana on mahdollista esittää kirjallisia kysymyksiä.