Käytä yksi tunti digiturvaan!

08.10.2020

Kannustamme kaikkia jäsenyrityksiä mukaan kansalliseen Digiturvaviikkoon 26.10. – 30.10. Teemaviikon aikana herätellään organisaatioiden henkilöstöä pohtimaan tietoturvaa, mutta tarjotaan myös asiantuntijatietoa yritysjohdolle ja ICT-ammattilaisille.

Digi- ja väestötietovirasto haastaa kaikki organisaatiot ja niiden työntekijät käyttämään yhden työtunnin digitaalisen turvallisuuden oppimiseen ja kehittämiseen.

Tunnin voi käyttää digiturvataitojen oppimiseen esimerkiksi Digiturvaviikon ohjelman parissa, suorittamalla Digiturvallinen elämä -koulutuksia tai pelaamalla Digiturvallinen elämä -mobiilipelin, joka julkaistaan ennen teemaviikon alkua.

Turvallinen salasanojen hallinta on eräs tärkeimmistä digiturvataidoista niin töissä kuin vapaa-ajalla. Keskiviikkona 28.10. vietetään kansallista salasanapäivää ja kannustetaan jokaista ottamaan käyttöön laadukkaat salasanat tai salalauseet.

Digiturvaviikolla järjestetään monipuolista ohjelmaa myös organisaatioiden johdolle sekä ICT:n ja digiturvan asiantuntijoille. Luvassa on kaksi päivittäistä livelähetystä verkossa, mm. tuoreen digiturvabarometrin tulosten läpikäyntiä, asiantuntijavieraita, havainnollistavia casetarinoita digitaalisen turvallisuuden eri osa-alueilta sekä live-hakkerointia.

Teemaviikko huipentuu perjantaina 30.10. suoraan Digiturvaviikko vastaa -lähetykseen, johon virasto toivoo etukäteen kysymyksiä verkkosivujemme ja sosiaalisen median kautta. Voit kysyä mitä tahansa liittyen organisaatioiden digiturvaan, digitaalisen turvallisuuden kehittämiseen tai parhaisiin käytänteisiin – yhteistyöverkostomme asiantuntijat vastaavat. Lähetä kysymyksesi verkkolomakkeella tai sosiaalisessa mediassa tunnisteella #Digiturvaviikko.

Digiturvaviikon järjestää Digi- ja väestötietovirasto yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Liikenne- ja viestintäviraston, tietosuojavaltuutetun toimiston, Turvallisuuskomitean sekä FISC ry:n kanssa.

Lisätietoa Digiturvaviikosta, viikon ohjelman ja ohjeet osallistumiseen löydät verkosta: dvv.fi/digiturvaviikko