Luottamus talouteen vahvaa kaikilla päätoimialoilla

– Alkukesän mittaan luottamusindikaattorit ovat kohentuneet. Tuotannon ja myyntimäärien odotetaan edelleen kasvavan, kertoo ekonomisti Jouko Kangasniemi kesäkuun tuloksista.

Teollisuuden luottamusindikaattori kohentui kesäkuussa yhdellä pisteellä. Indikaattorin kesäkuun saldoluku oli +9, kun vastaava saldoluku oli toukokuussa +8. Luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) vahvempaa. Tuotannon ennakoidaan lisääntyvän yleisesti kesän aikana.

Rakentamisen luottamus parani kesäkuussa. Indikaattorin viimeisin saldoluku oli 3, kun edellinen lukema oli -4. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7. Tilauskirjat olivat kesäkuussa tavanomaista runsaammat, saldoluku +8.

Palveluyritysten talousluottamus on vahvaa. Luottamusindikaattorin kesäkuun saldoluku oli +26, kun saldoluku oli toukokuussa +24. Alan suhdannearviot ovat vain hieman vuoden 2006 huippulukemien alapuolella. Pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori vahvistui hieman kesäkuussa. Indikaattorin uusin saldoluku oli +8, kun edelliskuussa lukema oli +5. Luottamus on hieman pitkäaikaista keskiarvotasoa (-2) korkeammalla.