Luottamusindikaattorit eivät vieläkään lupaa parempaa

Yritysten suhdannearviot ovat pysyneet EK:n helmikuisten luottamusindikaattorien mukaan pääosin ennallaan, kertoo ekonomisti Jouko Kangasniemi.

Palveluyritykset arvioivat myynnin kasvun jatkuvan, mutta luottamus on pitkän aikavälin tarkastelussa yhä hieman alla keskiarvon. Luottamusindikaattorin viimeisin saldoluku oli +10. Pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

Myös teollisuuden indikaattori on edelleen tavanomaista matalammalla ja teollisuusyritykset arvioivat tuotantomäärien pysyvän lähikuukausina nykyisissä lukemissa. Saldoluku -8 on sama kuin tammikuun tarkentunut lukema. Indikaattori on pitkäaikaista keskiarvoa (+1) heikommalla tasolla.

Rakentamisen Indikaattorin tuorein lukema oli -9, kun tammikuisen tiedustelun tarkistettu saldoluku oli -8. Luottamusindikaattori on lähellä pitkän aikavälin keskiarvoa (-8).

Vähittäiskaupan luottamus hiipui helmikuussa jonkin verran edelliskuusta. Vähittäiskaupan arviot ovat pitkän aikavälin keskiarvoa heikompia. Saldoluku oli -9, kun tammikuussa vastaava lukema oli -4. Luottamus on jonkin verran keskimääräistä heikompaa, sillä indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -2.