Nuoret tekijät: Hyvä yhteishenki saa palaamaan kesätöihin seuraavanakin vuonna
Elintarvikeyhtiö Fazer työllistää vuosittain 500–600 tuotantotyöntekijää, joista osa on kesätyöntekijöitä ja osa jatkaa työskentelyään pitkälle syksyyn erilaisten sesonkituotteiden, kuten joulusuklaiden valmistuksen parissa.
”Tänä keväänä saimme iloksemme yli 70 prosenttia enemmän työhakemuksia kuin vuonna 2022, joten voinemme varmastikin sanoa, että Fazer on varsin vetovoimainen työnantaja!” Fazer Groupin Talent Acquisition & Recruitment Manager Mirva Harjukari iloitsee.
Leipää leivotaan sadan kesätyöntekijän voimin
Fazerin suureen teolliseen leipomoon Vantaalla valikoitui rekrytointiprosessista sata kesätyöntekijää. Heistä puolet viettää tuotannossa jo toista kesää, Maija Krzywacki mukaan lukien.
Hyvä työporukka ja yhteishenki saavat erityisesti korkeakouluopiskelijat palaamaan Fazerille vuosi toisensa jälkeen. Viime vuonna Maija työskenteli ruokaleivän tuotannossa, tänä kesänä hän toimii lähettämössä kesätyönjohtajana eli vuoron esihenkilönä.
Maija suositteli kesätyötä Fazerilla sisarelleen Anni Krzywackille sekä tämän puolisolle Justus Helolle.
”Työssä on parasta se, että työ ei seuraa kotiin koskaan. Tehtävät eivät ole kovinkaan raskaita ja taukoja on runsaasti. Toisin sanoen hyvä ja rento kesätyömahdollisuus kevään opintojen perään”, Justus tiivistää kuluneen kesän kokemuksiaan.
Huolenpitoa, perehdytystä ja kohtuullista palkkaa
Fazer on sitoutunut Vastuullinen kesäduuni -kampanjan periaatteisiin, joita ovat kattava perehdytys, työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen ja kohtuullisen palkan maksaminen.
”Olen saanut kuvan, että Fazer priorisoi työntekijöiden hyvinvoinnin liikevoiton maksimoinnin yläpuolelle, mikä ei nyt ole itsestäänselvyys nykypäivän isoissa yrityksissä”, Anni iloitsee.
”Edelliseltä kesältä oli jo jäänyt erittäin hyvä kuva Fazerista työnantajana ja leipomon hyvästä yhteishengestä, joka vahvisti haluani hakea toiseksi kesäksi leipomolle töihin”, isosisko Maija jatkaa.
Kaikki kolme kaverusta opiskelevat Lappeenrannan–Lahden teknillisessä LUT-yliopistossa. Maijalla ja Justuksella on pääaineena tuotantotalous. Anni sen sijaan opiskelee kauppatieteitä, mutta hän suosittelee hakemaan rohkeasti tuotantoon töihin, vaikka oma opiskeluala ei liittyisikään suoraan työtehtäviin.