Ollaanko teillä energianerokkaita?

03.10.2019

Energiavirasto ja valtion kestävän kehityksen yritys Motiva palkitsevat ensimmäistä kertaa ansioituneimmat energiatehokkuusteot. Haussa ovat vaikuttavat, kekseliäät ja omaleimaiset energiatehokkuustoimet. ”Vuoden Energianerokas 2019” -tunnustukset jaetaan joulukuussa.

Kilpailu on suunnattu kaikille energiatehokkuussopimuksiin liittyneille organisaatioille. Mukaan voi ilmoittaa oman organisaation tai yhteistyökumppanin. Kilpailuun voi osallistua myös useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla. Ilmoittautuminen loppuu 4.11.2019.

Toimi kuin toimi auttaa

 Haussa eivät ole vain suurimmat ja mahtavimmat teot, sillä pienikin voi olla suurta. Teko voi olla konkreettinen energiankäyttöä tehostanut toimenpide, kampanja tai mikä tahansa esimerkillinen tapa edistää energiatehokkuutta.

Vuoden energianerokkaat valitsee tuomaristo, jonka jäsenet koostuvat alan arvostetuista asiantuntijoista. Energianerokkaimmat teot valitaan niiden vaikuttavuuden ja tuloksellisuuden sekä kekseliäisyyden ja innostavuuden perusteella.

Vaikuttava energiatehokkuusteko on tekijän kannalta tuntuva ja merkityksellinen. Tuloksellisuus tarkoittaa, että se on onnistuneesti toteutettu ja sen hyödyt ovat moninaisia. Kekseliäät energiatehokkuusteot taas erottuvat joukosta. Innostavimmista teoista huokuu tahto parantaa toimintaa sekä luoda ja kokeilla uutta.

Ilmoittaudu tai ”ilmianna”

Kilpailuun voivat osallistua energiatehokkuussopimuksiin liittyneet yritykset ja kunta-alan toimijat omalla tai useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla. Myös järjestelmä- ja palveluntarjoajia kannustetaan ilmoittamaan energiatehokkuussopimukseen liittyneitä asiakkaitaan mukaan kisaan.

Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella 10.9.–4.11. välisenä aikana. Kilpailun voittajat julkaistaan joulukuussa viikolla 50.