Olympiakomitean haaste EK:ssa: ”Kävelystä ruutia työpäivään”

21.04.2024

Suurin osa EK:n henkilökunnasta osallistui maaliskuussa Olympiakomitean liikkumishaasteeseen kävelytempauksella. Tavoite oli kävellä päivittäin 7500 askelta, mutta haasteeseen osallistuneet 51 EK-laista kävelivät töissä ja vapaa-ajalla lähes 10 000 askelta vuorokaudessa.

– Itse harrastan koripalloa ja tennistä, mutta huomasin ottavani kävelytempauksen nimenomaan haasteena vastaan. Sain päivittäisestä kävelystä ruutia työpäivään ja reippaan tavan vapaa-aikaan. Kävelin lopulta yli 16 500 askelta päivittäin, toteaa assistentti Linda Jerjomin, joka on toiminut pari kuukautta EU-vastuualueen sekä kansainvälinen kauppa -tiimissä.

Linda ja muut EK-laiset osallistuvat yhdessä muiden työmarkkinakeskusjärjestöjen kanssa Olympiakomitean liikkumishaasteeseen, jonka tarkoituksena on pitää suomalaiset toimintakykyisinä arki- ja hyötyliikuntaa lisäämällä. EK on haastanut jäsenliitot ja yritykset mukaan Toimintakykyinen Suomi -haasteeseen, jossa on mukana yli 100 osallistujaa. Liikunnallinen elintapojen muutos on myös investointi omaan elämään.

– Huhtikuussa olen jatkanut tsemppaamista eli haasteesta oli hyötyä kävelyharrastukseen. Meillä oli tiimissä myös kävelykokouksia ja niitä toivottavasti jatketaan, Jerjomin lisää.

Jo enemmällä arkiliikunnalla sairauspoissaolojen ja ennenaikaisten eläkkeiden suuri määrä varmasti vähenisi. EK korostaa, että rapistuva kunto yhtä aikaa vanhenevan väestön kanssa on uhka hyvinvointiyhteiskunnalle. Vähäinen liikkuminen ja istuminen aiheuttavat yhteiskunnalle miljardien eurojen vuosittaiset kustannukset.

#LupausSuomelle

Kuvassa: Linda Jerjomin (keskellä) sanoo, että seurassa porraskävelykin sujuu huomaamatta.